Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
În viziunea generaţiei de tineri antreprenori, cele mai relevante tehnologii emergente pentru viitorul companiilor sunt, în opinia lor: Internet of Things (82%), roboţii (57%) şi inteligenţa artificială (54%). De asemenea, pe lista de priorităţi a acestora se mai află preocuparea pentru nevoile în continuă schimbare ale clienţilor (26%), impactul noilor tehnologii (22%) şi concurenţa de pe piaţă (19%).
Operațiune secretă. De ce strânge Google date medicale
În plus, principalele priorităţi sunt profesionalizarea şi modernizarea practicilor de management (97%), soluţii pentru atragerea şi reţinerea talentelor (90%) şi îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor - upskilling (86%). Potrivit studiului PwC, în prezent, mai mult de jumătate (53%) dintre reprezentanţii noii generaţii din Europa Centrală şi de Est sunt implicaţi în activităţile propriilor companii, procentul fiind sub media globală de 70%. În schimb, peste trei sferturi (76%) dintre cei chestionaţi estimează că se vor implica în viitor, având ca orizont de timp anul 2025. Astfel, 47% se aşteaptă să preia roluri de directori executivi, iar 33% să devină acţionari majoritari.
Din totalul persoanelor intervievate în studiul de specialitate, 37% spun că li s-a oferit deja posibilitatea de a conduce un proiect de schimbare specifică în afacerea lor de familie, 23% deţin funcţii de directori executivi, în timp ce 47% se aşteaptă să ajungă în această poziţie până în 2025, depăşind media globală de 41%. În prezent, 20% dintre tinerii antreprenori moştenitori de afaceri susţin că sunt acţionari majoritari în companiile de familie şi alţi 33% se aşteaptă să devină acţionari majoritari până în anul 2025.
Abilităţile cheie pe care viitoarele generaţii de proprietari le consideră esenţiale pentru a-şi conduce companiile fac referire la rezolvarea problemelor şi gândirea strategică (73%), leadership (73%) şi abilităţi de comunicare (60%). În acelaşi timp, 90% dintre persoanele chestionate au spus că investesc în educaţia lor. PwC NextGen Survey CEE a fost realizat în perioada iunie-august în rândul proprietarilor de afaceri de familie din cinci state ale Europei Centrale şi de Est (Polonia, Rusia, România, Bulgaria şi Albania) cu activităţi în sectoare, precum: industrie, farmaceutic şi sănătate, retail, transport, logistică, real-estate, construcţii, tehnologie, media şi telecomunicaţii şi servicii financiare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...