Toate clădirile, obligatoriu echipate cu noi dotări
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Milioane de clădiri din UE vor fi modernizate până în 2030 pentru a le face mai eficiente energetic
Milioane de clădiri din UE vor fi modernizate până în 2030 pentru a le face mai eficiente energetic
Clădirile vor trebui să fie dotate cu mai multe sisteme, prevedere care îi vizează pe investitorii, proprietarii și administratorii de imobile, se spune într-o lege care mai trebuie să fie doar promulgată de șeful statului.

Una dintre noile prevederi ale noii legi spune că toate clădirile noi vor fi dotate obligatoriu cu sisteme de reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior, clădirile vizate fiind cele cu certificat de urbanism emis după data de 15 septembrie 2020.

După cum stabilește propunerea legislativă, dispozitivele de autoreglare a temperaturii vor permite reglarea automată și distinctă a temperaturii în fiecare încăpere sau zonă din imobil, notează avocatnet.ro, în funcție de temperatura interioară stabilită de fiecare utilizator în parte.

Noi obligații ale constructorilor. Ce dotări vor fi obligatorii

O altă nouă obligație vizează pe toată lumea, investitori, proprietari și administratori de clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Aceștia vor fi obligați să doteze clădirile cu sisteme de reîncărcare a vehiculelor electrice. Măsura vizează atât clădirile noi, cât și clădirile existente care sunt supuse unor renovări majore.

Noua lege prevede că va exista obligația instalării punctelor de reîncărcare a mașinilor electrice atât pentru parcările interioare, cât și pentru cele exterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel