Toate firmele, obligate să accepte plata cu cardul
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
POS / Foto: Freepik
POS / Foto: Freepik
Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor, PFA-urilor și întreprinderilor individuale să ofere clienților posibilitatea de a plăti online pentru bunurile și serviciile achiziționate. Această reglementare asigură opțiunea de plată cu cardul în toate punctele de vânzare, obligând comercianții să fie echipați corespunzător pentru a accepta plăți fără numerar.

Alternative pentru aparatele POS tradiționale

Legea nu specifică necesitatea utilizării unui aparat POS tradițional, având în vedere soluțiile alternative disponibile, cum ar fi utilizarea unui telefon mobil pe post de terminal POS. Comercianții trebuie, totuși, să dispună de un cont bancar pentru a primi banii din plățile cu cardul.

Controale ANAF pentru conformitate

Se preconizează că ANAF va iniția controale pentru a verifica respectarea noilor reglementări de către firme, PFA-uri și întreprinderi individuale. Inclusiv comercianții de legume și fructe din piețe sunt obligați să ofere clienților opțiunea de a plăti prin metode alternative numerarului, cu excepția producătorilor agricoli.

Eliminarea prevederii privind salariile

Legea 406/2023 inițial includea și o prevedere care interzicea angajatorilor să plătească salariile în numerar. Această prevedere a fost eliminată în urma protestelor publice.

Așadar, noua reglementare este menită să modernizeze și să eficientizeze modalitățile de plată în România, oferind clienților mai multe opțiuni și facilitând tranzacțiile comerciale în mediul digital. Comercianții trebuie să se adapteze rapid la aceste schimbări pentru a evita sancțiunile și pentru a oferi clienților servicii de plată convenabile și sigure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reorganizare la ANOFM. Posturi şi cheltuieli tăiate

Ministerul Muncii a pus în transparenţă o Hotărâre de...

China domină piaţa autovehiculelor electrice din Rusia

China deţine supremaţia la capitolul vehicule electrice...

Mii de milionari fug din China. Va fi cel mai mare exod

În căutare de noi oportunități, regimuri fiscale...

Rovinieta poate fi cumpărată și prin Ghișeul.ro

Persoanele fizice pot achiziţiona rovinieta începând de...

Charles Leclerc: De la Formula 1, la înghețată

Pilotul de Formula 1 Charles Leclerc lansează o gamă de...


pixel