Topul țărilor cu cele mai multe întârziei ale avioanelor

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Pandemia nu-i sperie pe europeni
Pandemia nu-i sperie pe europeni
România se află pe locul 17 în clasamentul ţărilor europene unde s-au înregistrat cele mai multe întârzieri sau anulări de curse aeriene, în primele nouă luni ale anului, topul fiind condus de Germania, relevă o nouă analiză de specialitate, publicată miercuri de AirHelp. 

Conform datelor citate, în Germania, aproape 29% dintre cursele companiilor aeriene s-au confruntat cu astfel de situaţii pe aeroporturile din această ţară. Ierarhia este completată de Marea Britanie şi Spania. 

La nivelul Uniunii Europene, întârzierile şi anulările de pe aeroporturi au plasat România spre coada clasamentului, respectiv pe poziţia 17. Astfel, din totalul de 54.200 de zboruri programate în perioada ianuarie - septembrie din acest an, 11.430 de curse au înregistrat întârzieri de peste 15 minute, în timp ce 300 au fost anulate, echivalent per ansamblu cu un procent de 21,64% din total. 

Cu toate acestea, realizatorii analizei menţionează că România a urmat trendul european, înregistrând număr record în plan local în ceea ce priveşte întârzierile şi anulările zborurilor, în primul semestru al acestui an, numărul acestora triplându-se comparativ cu perioada similară din 2017. 

La nivel global, pentru primele nouă luni ale anului, opt milioane de pasageri sunt eligibili pentru a primi compensaţii din cauza întârzierilor şi anulărilor de zboruri. "În fiecare an acest număr continuă să crească proporţional cu perturbările curselor aeriene la nivel mondial. Numărul restrâns de piloţi şi capacitatea totală a aeroporturilor, coroborat cu creşterea numărului de pasageri, duc la apariţia de noi riscuri în industria aviatică", notează sursa citată. 

AirHelp este liderul mondial în obţinerea de compensaţii, ajutând pasagerii să înţeleagă care sunt drepturile lor şi să primească despăgubiri pentru zboruri întârziate, anulate sau suprarezervate. Din 2013, când AirHelp a fost fondată, compania a ajutat peste şapte milioane de pasageri să primească despăgubiri în valoare de 800 de milioane de euro. AirHelp are reprezentanţe în Europa, Asia şi America de Nord, care deservesc 30 de ţări, oferind asistenţă în 16 limbi. 

Compania, care are peste 500 de angajaţi la nivel mondial, colectează în prezent informaţii din nenumărate surse, de la companiile aeriene, la aeroporturi, IATA, sisteme de management şi control al traficului aerian, precum Eurocontrol, FAA/DOT şi multe altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Benzinarie. Foto: Freepik.com
Freepik.com
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Joe Biden & Donald Trump / sursa foto: Wikimedia Commons
Pepeni. Foto: Freepik.com
Curs valutar / Foto: Arhivă
Smishing / Foto: Freepik

AFM a semnat 26 de contracte pentru Fabrici de reciclare

"Programul asumat de AFM din Planul Național de...

Proiect / Foto: Freepik
OMV Petrom
Microsoft / FOTO: Wikipedia
Petrol, investiții / sursa: Freepik.com

Scădere puternică pe piața petrolului

Cotațiile petrolului au încheiat ziua de marți cu o...

China Investment Corporation / FOTO: Wikipedia

China vrea să vândă investiții de un miliard de dolari

Fondul Suveran al Chinei, China Investment Corporation...

Aeroport / Foto: Parlamentul European
Foto: Freepik.com
Blackout în Spania / Foto: Jorge Zapata / EPA / Agerpres
Samsung

Samsung a ajuns un simplu spectator pe propriul teren

În explozia actuală a inteligenței artificiale, Samsung...

Ouă / FOTO: Freepik
Bank of America

Bank of America șochează: „Pariați împotriva S&P 500!”

Bank of America (BofA) trage un semnal de alarmă pentru...

Mark Mobius / FOTO: Wikipedia
Sistem apărare / FOTO: https://www.flickr.com/photos/lockheedmartin/albums/72157603820875402/
Ulei / FOTO: Wikipedia
Cupru

pixel