Topul celor mai scumpe divorțuri. Pe ce loc se află Bill și Melinda Gates
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Prea puțini s-au așteptat la așa ceva
Prea puțini s-au așteptat la așa ceva
Divorțul cuplului Bill și Melinda Gates, după 27 de ani de căsnicie, ține titlurile publicațiilor din întreaga lume de mai multe zile.

Bill Gates, care a fondat viitorul gigant IT Microsoft împreună cu Paul Allen în 1975, este a patra cea mai bogată persoană. Potrivit revistei Forbes, Gates, în vârstă de 65 de ani, valorează peste 130 de miliarde de dolari.

Numai fundația comună a lui Bill și Melinda Gates are un capital de aproximativ 50 de miliarde de dolari - ceea ce o face cea mai mare fundație privată din lume.

Cuplul, care locuia anterior pe o proprietate uroasă aflată pe malul lacului Washington din Seattle nu a furnizat oficial nicio informație cu privire la modul în care ar trebui împărțite bunurile familiei (Bill și Melinda au trei copii adulți).

Ceea ce merită menționat este faptul că cei doi nu au un contract prenupțial. Însă există un contract de separare. Acest lucru, care nu este public, înregistrează modul în care activele vor fi împărțite după divorț. Melinda Gates, în vârstă de 56 de ani, ar putea deveni multimiliardară după divorț. Suma precisă nu este încă cunoscută, dar precis acest divorț va ajunge în topul celor mai scumpe.

În ultimii doi ani, acesta este al doilea divorț din lumea miliardarilor după cel al lui Jeff Bezos și MacKenzie Bezos.

Locul 1 - Jeff Bezos și MacKenzie Bezos

Divorțul dintre Jeff Bezos (de 57 de ani) și MacKenzie Bezos (de 51 de ani) este cel mai scump divorț din toate timpurile.
Multimiliardarul, care este în prezent cel mai bogat om din lume, s-a despărțit de soția sa MacKenzie Bezos în 2019, după aproximativ 25 de ani de căsătorie. Motivul? O aventură amoroasă tumultuoasă a lui Jeff Bezos cu femeia de afaceri Lauren Sánchez.

După divorț, MacKenzie Scott a devenit cea mai bogată femeie din lume. 

Locul 2: Dmitri și Elena Ribolovlev

A fost cel mai scump divorț din toate timpurile în 2014: antreprenorul rus Dmitri Ribolovlev (de 54 de ani, proprietar al clubului de fotbal francez AS Monaco) a trebuit să plătească fostei sale soții Elena echivalentul a 3,3 miliarde de euro după o decizie a unei instanțe din Geneva adică jumătate din averea sa.

Cuplul a fost căsătorit de 23 de ani și au două fiice împreună. Când Elena Ribolovleva a cerut divorțul în decembrie 2008, a început un război dur. Ribolovlev i-a cumpărat fiicei sale Ekaterina un penthouse de 88 de milioane de dolari în New York. Prin urmare, fosta soție l-a acuzat că și-a redus în mod deliberat valoarea netă, astfel încât ea să obțină mai puțini bani.

Locul 3: Alec și Jocelyn Wildenstein

În 1999, dealerul de artă extrem de bogat Alec Wildenstein (care a decedat la 67 de ani în 2008) și-a părăsit soția Jocelyn (acum în vârstă de 75 de ani), cu care era căsătorit din 1978. Se spune că Alec a înșelat-o pe Jocelyn cu un model de 19 ani.

Într-un proces îndelungat de divorț, Jocelyn (care este dependentă de operațiile estetice și a fost poreclită din această cauză  Catwoman) a primit aproximativ 3,8 miliarde de dolari (aproximativ 3,1 miliarde de euro) - aceasta include, printre altele, 100 de milioane de dolari SUA în pensie alimentară anuală.

Locul 4: Rupert Murdoch și Anna Murdoch Mann

Magnatul media australian Rupert Murdoch (în vârstă de 90 de ani și care conform Forbes are o avere de 15 miliarde de dolari) a divorțat deja de trei ori. A divorțat de a doua soție Anna, în 1999, după 32 de ani împreună.

Conform rapoartelor mass-media, Anna (76 de ani) ar fi primit 1,7 miliarde de dolari (aproximativ 1,4 miliarde de euro) în despăgubiri, inclusiv 100 de milioane de dolari în numerar.

Locul 5: Harold Hamm și Sue Ann Arnall

Magnatul petrolier Harold Hamm (75 de ani) este unul dintre cei mai bogați oameni din SUA și a strâns aproximativ 14 miliarde de dolari în active cu compania sa „Continental Resources”. După divorțul din 2014, el a trebuit să cedeze o parte din avere fostei soții Sue Ann Arnall, după o căsătorie de 26 de ani.

Arnall a primit aproape un miliard de dolari după un lung și dureros proces cât și o bătălie juridică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel