Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Cea mai mare schimbare este reprezentată de saltul făcut de Teheran, care a urcat 27 de locuri din cauza impactului sancţiunilor impuse de SUA, conform acestui studiu privind costul global al vieţii în 2020.
Impactul pandemiei asupra dolarului este principalul factor care determină modificarea costului vieţii în multe ţări, se subliniază în raport.
"Pandemia de COVID-19 a determinat devalorizarea dolarului american pe măsură ce monedele din Europa Occidentală sau nordul Asiei s-au consolidat, ceea ce a avut consecinţe asupra preţului bunurilor şi a serviciilor", notează Upasana Dutt, una din autorii raportului.
Bill Gates ȘOCHEAZĂ din nou. Ce a spus miliardarul, în plină pandemie
"Paris şi Zurich s-au alăturat Hong Kongului în fruntea clasamentului din cauza creşterii euro şi a francului elveţian comparativ cu dolarul", notează raportul, care precizează că preţurile din Singapore au scăzut în special din cauza unei cereri mai scăzute ca urmare a exodului muncitorilor străini.
În Osaka, "preţurile de consum au stagnat, iar guvernul japonez a subvenţionat atât costurile, cât şi transportul public", conform studiului.
În ceea ce priveşte SUA, New York a coborât un loc, ajungând pe locul al şaptelea la egalitate cu Geneva, iar Los Angeles a ajuns pe locul al nouălea, la egalitate cu Copenhaga.
În acest proces, costul vieţii a scăzut mai ales în privinţa îmbrăcăminţii deoarece mulţi angajaţi, nevoiţi să lucreze de acasă din cauza măsurilor de izolare ca urmare a pandemiei, au amânat achiziţionarea de noi ţinute.
Pe de altă parte, telemunca a determinat o creştere a achiziţiilor de aparate electronice, categorie de produse pentru care preţurile au crescut cel mai mult, potrivit aceluiaşi studiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...