Topul companiilor ale căror acţiuni sunt cele mai căutate la Bursa de la Bucureşti
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
BVB
BVB
Informaţiile zilei de la Bursa de Valori Bucureşti.

Ședința de miercuri de la Bursa de Valori București (BVB) s-a încheiat în urcare, cu valoarea totală a tranzacțiilor ajungând la 55,86 milioane de lei, echivalentul a 11,23 milioane de euro.

Principalele indici au înregistrat următoarele evoluții: indicele BET a crescut cu 0,21%, atingând 16.239,24 puncte, în timp ce indicele BET-Plus, care reflectă performanța celor mai lichide 43 de acțiuni, a înregistrat o creștere de 0,19%.

Indicele blue-chip extins, BET-XT, care include cele mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o creștere de 0,12%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a scăzut cu 1,12%.

Pe de altă parte, indicele BET-BK, indicatorul de performanță al fondurilor de investiții, a înregistrat o scădere de 0,14%, iar indicele BET-NG, care monitorizează evoluția celor zece companii energetice și de utilități, a crescut cu 0,24%.

Indicele BET AeRO, care cuprinde 20 de companii reprezentative de pe piața AeRO, a consemnat o scădere de 0,16%.

Cele mai tranzacționate acțiuni pe Piața Reglementată a BVB au fost cele ale Transport Trade Services, cu schimburi în valoare de 11,33 milioane de lei. În topul celor mai active acțiuni s-au mai aflat cele ale Băncii Transilvania, cu un rulaj de 5,7 milioane de lei, și ale Romgaz, cu 5,54 milioane de lei.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate de acțiunile Casa de Bucovina-Club de Munte (+14,29%), Condmag (+7,69%) și Prebet (+5,98%).

În contrast, cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate de acțiunile Societății de Construcții Napoca (-14,83%), Romcab (-12,73%) și COMCM Constanța (-12,28%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel