Trafic de migranți. Tuneluri pe sub granița Ungariei
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Traficul de migranți, o afacere înfloritoare
Traficul de migranți, o afacere înfloritoare
Cele mai importante fiefuri ale traficanților de imigranți ilegari se află în în Afganistan, Grecia şi Turcia, a afirmat într-un interviu, György Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate națională.

Cu o lună în urmă, Bakondi afirma că cele mai expuse granițe sunt cele cu Serbia și România, unde escortele și cei care îi sprijină pe acestea, se angajează ca în schimbul unor sume de bani să treacă migranţii peste frontiera păzită strict. Însă cei care se ocupă de traficul cu migranți sunt o sursă nesecată de soluții pentru trecerea ilegală a graniței.

Autoritățile ungare au depistat cel puțin 6 situații în care migranții era trecuți granița prin tuneluri săpate pe sub pământ. În rest, aceștia sunt trecuți la bordul camioanelor și dubelor. 

Grecia primește sprijin în criza refugiaților

Deobicei, traficanții de persoane (ghizii) sunt ei înșiși foțti migranți care la ora actuală se bucură de protecția statelor în care s-au stabilit, a mai explicat Bakondi.

Oficialul ungar nu s-a sfiit să spună că de traficul cu migranți se ocupă și diverse ONG-uri dar fără să dea nume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel