Transgaz, clarificări legate de fondurile pentru proiectul BRUA
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
BRUA are capacitatea de transport de 4,4 mld mc
BRUA are capacitatea de transport de 4,4 mld mc
În cadrul Procedurii de Sezon Deschis Angajant RO-HU s-a oferit capacitatea de transport de 4,4 mld mc, rezultatul pozitiv al alocării de capacitate fiind determinant în construirea și asigurarea unei capacități de transport suplimentare celei asigurate de construirea proiectului BRUA faza I (1,75 mld mc/an).

Menționăm faptul că fondurile europene și contractele de împrumut sunt încheiate pentru finanțarea proiectului BRUA faza I, care asigură o capacitate de transport în punctul de interconectare RO-HU de 1,75 mld mc/an, capacitate pentru care Transgaz s-a angajat să o asigure față de Uniunea Europeană.

În conformitate cu prevederile Manualului Procedurii de Sezon Deschis Angajant RO-HU, în cazul în care unul sau mai mulți ofertanți desemnați câștigători după prima perioadă de depunere a ofertelor își exercită dreptul de retragere până la 14.12.2018, în perioada 07- 21.01.2019 operatorii de transport vor efectua un nou test economic cu luarea in considerare a contractelor ofertanților care nu și-au exercitat dreptul de retragere.

Subliniem faptul că în perioada 7-21.01.2019 au fost efectuate calcule privind testul economic III și nu a fost derulată o rundă suplimentară de rezervare de capacitate, în cadrul manualului procedurii de Sezon Deschis angajant fiind prevăzută posibilitatea depunerii de cereri de capacitate suplimentară în perioada 05.02.2019 – 25.02.2019, în cazul înregistrării unui test economic negativ.

Având în vedere faptul că rezultatul testului economic III este negativ, în conformitate cu prevederile Manualului Procedurii de Sezon Deschis Angajant RO-HU, operatorii de transport și de sistem vor da posibilitatea ofertanților să depună cereri de rezervare de capacitate suplimentară în perioada 05.02.2019 – 25.02.2019.

În această etapă vor putea transmite cereri de rezervare de capacitate ofertanții care au transmis cereri valide în prima perioadă de depunere a ofertelor, cu excepția celor care și-au exercitat dreptul de retragere până la data de 14.12.2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel