Tranzacție pe piața agricolă. Promat Comimpex preia un pachet majoritar al Agrotex
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Această achiziție de pe piața agricolă locală va conecta mai bine clienții europeni de furnizorii români.

Promat Comimpex S.R.L., deținută majoritar de Ameropa Group, a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni în Agrotex, un furnizor de top de materiale agricole și cereale în nord-vestul României. Agrotex a înregistrat o creștere rapidă în ultimii ani, înregistrând o cifră de afaceri de peste 150 milioane EUR.

Această achiziție strategică combină capabilitățile Promat, integrate în Grupul Ameropa din 2018, cu punctele forte ale Agrotex.  Uniunea își propune să optimizeze operațiunile și să stimuleze creșterea și dezvoltarea, în continuare, într-una dintre regiunile agricole cheie ale României, în beneficiul fermierilor locali și îmbunătățind totodată accesul la servicii pentru clienții europeni.

Achiziția subliniază angajamentul Grupului Ameropa de a-și consolida prezența în agricultura românească și de a construi unul din cele mai importante grupuri de agrobusiness din regiune. Integrarea Agrotex este un pas vital în contribuirea la dezvoltarea sectorului agricol local.

„Suntem încântați că achiziția de către Promat a pachetului majoritar de acțiuni în Agrotex ne va permite să susținem în continuare obiectivele noastre de creștere, specializare și diversificare a afacerii. În calitate de Director General, împreună cu echipa de management care a contribuit la dezvoltarea afacerii, vom continua să conducem operațiunile Agrotex lucrând îndeaproape cu echipa Promat. Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm experiența noastră odată cu modelul de afaceri și experiența Promat”,a declarat dl Adrian Mircea Lăţa, Director General Agrotex.

Cristian Moldovan, Director General al Promat, a adăugat: „Această investiție reprezintă un pas firesc în dorința noastră comună de a explora noi oportunități de dezvoltare și extindere a pieței și, în general, de a asigura o creștere durabilă pe termen lung în sectorul agricol local. Un element important pentru noi este echipa de management dedicată și profesionistă a Agrotex, cu care vom continua să lucrăm după finalizarea achiziției. De fapt, atât ceilalți reprezentanți ai Promat, cât și eu vom face parte din structura viitorului Consiliu de Administrație al Agrotex”.

Tranzacția este supusă documentației finale, formalităților legale și aprobării Consiliului Concurenței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cea mai bună veste de astăzi pentru românii care au rate

Veşti bune pentru românii care au credite bancare. 

Fostul CEO al Microsoft, mai bogat decât Bill Gates

A fost printre primii angajați ai Microsoft în 1980,...

Jeff Bezos pune la vânzare o mare tranșă de acțiuni Amazon

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, spune că va vinde încă 25...

RO e-Transport: Clarificări utile pentru companii

Specialiștii EY România - Georgiana Iancu, Partener,...

Xi, Putin și Erdogan pun lumea la cale în Kazahstan

Președinții Rusiei, Chinei și Turciei, Vladimir Putin,...

Reorganizarea CNPP, decisă de Guvern

Pe agenda şedinţei de joi a Executivului se află şi o...

Spania schimbă regulile jocului în plin sezon turistic

Guvernul spaniol a anunțat miercuri că va revizui...

Salariul minim. Tichetele de masă nu se mai impozitează

Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de ordonanță...


pixel