Tranzacție pe piața spatiilor de birouri: HP Inc. extinde parteneriatul cu Genesis Property
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Genesis Property, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din România, și HP Inc. România au semnat prelungirea cu încă 5 ani a contractului de închiriere pentru cei 7.000 de metri pătrați de spații de birouri din YUNITY Park, cel mai inovator campus de birouri de pe plan local. HP Inc. România va ajunge astfel la 24 de ani de prezență în YUNITY Park, oferind angajaților spații de lucru și facilități unice pentru viața la birou și timpul liber, aliniate tendințelor de astăzi și din viitor.

„HP Inc. a ales YUNITY Park pentru următorii 5 ani, consolidând astfel parteneriatul nostru de peste 20 de ani și misiunea comună de a oferi un mediu de lucru în pas cu tendințele viitorului pe piața muncii. Continua noastră dedicare pentru dezvoltarea campusurilor de birouri pune accent pe nevoile oamenilor, atât în sfera profesională, cât și în cea personală, contribuind astfel la crearea unui echilibru ideal între productivitate, colaborare și bunăstare. YUNITY Park se diferențiază prin caracterul său de comunitate inovatoare și sustenabilă, iar spațiile și serviciile noastre sunt recunoscute pentru capacitatea de a atrage, inspira și menține talente, reflectând angajamentul nostru constant față de excelență și inovație”, a spus Liviu Tudor, președintele Genesis Property.

Pe lângă spațiile de birouri ultramoderne, cu standarde înalte de sustenabilitate, campusul YUNITY Park se remarcă prin spațiul public special construit, cu o arhitectură fluidă și design biofilic, oferind o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați, ce contribuie la absorbția a peste 5 tone de CO₂ anual, un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 1.500 de persoane, 2.000 de metri de alei pietonale și promenadă etajată, oglinzi de apă în trepte și spații creative pentru relaxare, întâlniri și evenimente. 
 
„La HP Inc. România ne dorim să oferim echipelor noastre un mediu de lucru productiv și echilibrat, adaptat tendințelor. Suntem încântați să continuăm colaborarea noastră solidă cu Genesis Property, împărtășind o viziune care a redefinit YUNITY Park în ultimul an ca un element revigorant în peisajul spațiilor de birouri din România”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director, HP Inc. România.
 
În 2024, YUNITY Park se pregătește să intre în ultima etapă a dezvoltării sale. Acest progres vine după ce, la sfârșitul anului trecut, Genesis Property a anunțat finalizarea celei de-a doua faze a proiectului, marcând o investiție semnificativă de 20 de milioane de euro în spații și facilități de excepție, cât și în sustenabilitatea campusului. Printre inovațiile implementate de companie se numără un bazin pentru retenția apelor pluviale, destinat irigării întregului spațiu verde al parcului, sisteme de iluminat nocturn inteligente și eficiente din punct de vedere energetic, bazate pe tehnologia LED, și o rețea impresionantă de peste 1.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperișurile clădirilor din campus.

Tranzacția face parte dintr-o serie de acorduri de închiriere pentru spații de birouri în cadrul campusurilor de afaceri YUNITY Park și West Gate Business District, care fac parte din portofoliul 

Genesis Property. În ultimele 12 luni, companii de renume precum Garanti BBVA, Siemens și Ericsson și-au reînnoit angajamentele, ducând suprafața totală închiriată de Genesis Property la un total de peste 25.000 de metri pătrați.

În 2023 Genesis Property a primit din partea Science Based Targets initiative (SBTi) aprobarea țintei sale de reducere a emisiilor de CO₂ pe termen scurt, până în 2030. Compania își propune să reducă emisiile din Domeniile 1 și 2 cu cel puțin 46% față de nivelurile din 2019, ca parte a eforturilor de îndeplinire a obiectivelor stabilite în Acordul de la Paris. Aceste măsuri sunt menite să contribuie la limitarea încălzirii globale la 1,5°C față de nivelurile pre-industriale până în 2050. De asemenea, Genesis Property se angajează să măsoare și să reducă emisiile din Domeniul 3, având în vedere obținerea validării țintei Net Zero de reducere a emisiilor de CO₂ pe termen lung.

----------------
Despre HP Inc.
HP Inc. (NYSE: HPQ) este un lider global în domeniul tehnologiei și creator de soluții care permit oamenilor să dea viață ideilor lor și să se conecteze cu lucrurile care contează. Prezent în peste 170 de țări, HP oferă o gamă largă de dispozitive, servicii și abonamente inovatoare și sustenabile pentru sisteme de calcul, imprimante, soluții de imprimare 3D, muncă hibridă, gaming și multe altele. Pentru mai multe informații vizitează http://www.hp.com.

Despre Genesis Property

Genesis Property, cu o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară românească, este unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A. Deține și administrează YUNITY Park și West Gate Business District cu peste 150.000 mp GLA de spații de birouri ocupate de companii precum HP, Accenture, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajați. Genesis Property a inițiat și IMMUNE Building Standard™, un standard global care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Genesis Property este dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios. Pentru mai multe informații, accesați GenesisProperty.net / YunityPark.com

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel