Tratament anti-covid. OMS salută reușita britanicilor. Un progres
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Speranțele sunt foarte mari
Speranțele sunt foarte mari
Organizația Mondială a sănătății a salutat ”progresul științific” realizat de cercetătorii britanici. ”Este primul tratament ce reduce mortalitatea printre pacienții atinși de covid-19 și conectați la oxigen sau ventilatoare”, a comentat directorul general a OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

”Este o veste extraordinară și felicit Guvernul britanic, Universitatea Oxford, spitalele și numeroșii pacienți din Regatul Unit care au contribuit la acest progres științific ce salvează vieți omenești”, a subliniat oficialul OMS.

Este vorba desre un tratament aflat deja în vânzare în aproape întreaga lume și care s-a dovedit o armă eficientă împotriva covid-19. În cadrul unor teste clinice efectuate de spitalul britanic Recovery, s-a constatat că un steroid, dexametazona, reduce la un sfert mortalitatea printre pacienții aflați în stare gravă și foarte gravă. 

Citește și Britanicii AU REUȘIT! Acest MEDICAMENT salvează vieți

Potrivit celor care au coordonat experimentul, ”un deces din opt ar putea fi evitat grație acestui tratament la bolnavii aflați sub ventilație artificială”. De precizat că dexametazona este deja utilizată în numeroase afecțiuni pentru puternicul ei efect anti-inflamator 

Analizele complete ale testelor clinice sunt așteptate în câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel