”Trebuie să recunoaștem, suntem niște proști”. Cine spune asta
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Elon Musk este convins de capacitatea inteligenței artificiale
Elon Musk este convins de capacitatea inteligenței artificiale
Computerele devin mai deștepte decât oamenii în tot mai multe domenii de activitate. O tendință care se va păstra și pe viitor, crede omul de afaceri american Elon Musk, patronul grupurilor Tesla și SpaceX. ”Computerele ne-o vor lua înainte în toate privințele. Vă garantez acest lucru”, a asigurat miliardarul american, dând ca exemplu rezultatele deosebite înregistrate de inteligența artificială în șah.

”Telefonul dumnevoastră mobil poate, pur și simplu, îngenunchea orice campion al lumii la șah”, a spus Musk. ”Primul lucru pe care trebuie să îl recunoaștem este că suntem proști. Cu siguranță putem face lucruri mai deștepte decât noi”, consideră omul de afaceri.

Prezent și el la coferința World Artificial Intelligence, în plină desfășurare la Shanghai, miliardarul chinez Jack Ma nu a fost de acord cu Musk. În opinia lui, computerul nu va deveni niciodată mai deștept decât omul și nu va fi niciodată capabil nici măcar să creeze ceva similar lui.

Citește și Elon Musk s-a răzgândit. Cum vrea să încălzească planeta Marte

”Nu mi-am imaginat vreodată că mașinile vor ajunge să-i conducă pe oameni. Nici prin cap nu mi-a trecut așa ceva. Este imposibil”, a subliniat fondatorul Alibaba. În ceea ce privește jocul de șah, Jack Ma a amintit el a fost inventat pentru oameni, pentru dezvoltarea capacităților mintale. ”Aș vrea să văd două computere luptându-se unul împotriva celuilalt în fața tablei de șah”, a adăugat Ma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel