Trebuie să știți! Cum se obține salariul minim diferențiat pentru studii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
O informație utilă celor care vor să se angajeze
O informație utilă celor care vor să se angajeze
Legea spune că perioadele de internship și de stagiatură constituie vechime în specialite. Ca atare, orice persoană care se angajează în domeniul cursurilor efectuate trebuie să primească salariul minim pentru studii superioare. 

Hotărârea de Guvern nr. 937 din 2018 ridică o singură condiție pentru cei încadrați pe posturi care reclamă studii superioare renumerate cu cel puțin 2.350 de lei pe lună. Și anume existența unui an de vechime în domeniul specializării pentru care s-a pregătit.

"Conform prevederilor art. 5 alin. (6) din Legea nr. 176/2018, perioada în care internul a desfășurat activitatea în baza contractului de internship, se consideră vechime în muncă și, după caz, vechime în specialitate, în funcție de tipul activității. În ceea ce privește perioada de stagiatură, conform prevederilor art. 14 alin. (2) din Legea nr. 335/2013, pentru absolvenții de învățământ superior constituie vechime în specialitate.

Citește și Vechimea în muncă: schimbări de ultimă oră. Unii vor avea de câştigat

În concluzie, vechimea în specialitatea studiilor poate fi demonstrată conform prevederilor legale, cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitatea corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învățământului în România. Totodată, precizăm că experiența de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare nu este obligatorie a fi realizată în compania actuală", a confirmat Nicolae Bratu, inspector general de stat din cadrul Inspecției Muncii, la solicitarea Avocatnet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel