TREI CUTREMURE într-o singură noapte, în România
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Un alt CUTREMUR "lovește" Grecia în această dimineață
Un alt CUTREMUR "lovește" Grecia în această dimineață
Trei cutremure s-au produs în noaptea de marţi spre miercuri în zonele seismice Vrancea şi Făgăraş-Câmpulung, cu magnitudini de 3, 3,8 şi 2,4 pe scara Richter, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul seism, de 3 pe Richter, a avut loc la miezul nopţii, la ora locală 0:02, în judeţul Buzău, la adâncimea de 121 de kilometri (km), iar epicentrul s-a aflat la 49 km nord de Ploieşti, 59 km sud-est de Braşov, 103 km nord de Bucureşti, 122 km nord-est de Piteşti, 136 km vest de Brăila, 141 km vest de Galaţi, 143 km sud de Bacău.

După aproximativ trei ore (2:52) s-a produs un nou cutremur, cu magnitudinea 3,8 în judeţul Vrancea şi la o adâncime de 106 de kilometri. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 85 km est de Braşov, 90 km sud de Bacău, 105 km nord-est de Ploieşti, 112 km vest de Galaţi, 115 km nord-vest de Brăila şi 155 km nord de Bucureşti.

De asemenea, în această dimineaţa, la ora 5:48, în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, respectiv în judeţul Argeş, a avut loc un cutremur slab, de suprafaţă, cu magnitudinea 2,4, la adâncimea de 2 km. Acesta s-a produs în apropierea oraşelor: 58 km sud-vest de Braşov, 60 km nord de Piteşti, 77 km sud-est de Sibiu, 96 km nord-vest de Ploieşti, 139 km nord-vest de Bucureşti.

Citește și Știrile dimineții. Școală în pandemie, Navalnîi, China, Sputnik V și Nestle

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel