Noi modificări şi completări ale Codului fiscal, decise joi de Guvern
Guvernul aprobă, în şedinţa de...
Nu întâmplător, profesorul de economie Mircea Coșea a scris, pe pagina sa de Facebook, că ”nu mă așteptam să ajungem atât de jos. A fost comentariul la replica dată de unul dintre următoritorii profesorului de economie la o remarcă postată de domnia sa în cursul dimineții.
Zeci de mii de capete sacrificate
”Ce bine ar fi dacă stimații noștri candidați ar fi preocupări și de fermele de porci nu doar de troli. Poate așa nu am mai importa carne de peste ocean, din Chile”, a apreciat Mircea Coșea. Și câtă dreptate are!
În timp ce în România zeci de mii de porci sunt eliminați din cauza pestei porcine, noi importăm masiv carne de la mare depărtare. Anul trecut, spre exemplu, în România au ajuns 80 de containere cu carne de porc chiliană, fiecare conținând 24 de tone. Din Chile până la Constanța încărcătura face cam 40 de zile, carnea fiind păstrată la o temperatură de minus 18 grade. Prețul mediu pe kilogram este de 3 euro.
Vine cu un preț bun
„Vine cu un preţ mai bun. Şi atunci, orice procesator de carne din România, în condiţiile în care primeşte o ofertă mai ieftină, chiar şi cu un leu pe kg, la mii de tone, este evident că face o economie”, explica recent Dragoș Frumosu, expert în industria alimentară.
Prin urmare, având în vedere că fermele de porci sunt, ca să spunem așa, pe cale de dispariție în România, autoritățile și-au găsit, firește, alt subiect legat de ferme, dar de troli.
Să se facă lumină!
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că va cere constituirea unei comisii care să verifice şi să cerceteze subiectul apărut în spaţiul public referitor la trolii şi fermele de boţi pe care este acuzat că le-ar fi folosit Mircea Geoană.
La rândul lui, premierul Marcel Ciolacu a precizat că nu a primit informații oficiale. “Să lăsăm MAI și ANCOM să ne spună întreg rezultatul. Este și Ministerul Digitalizării implicat în acest proces. Mai sunt două instituții, este ANCOM-ul și este MAI. După ședința de Guvern am stat de vorbă și să așteptăm răspunsul oficial de la MAI și de la ANCOM”, a spus Ciolacu.
Și pentru că veni vorba despre Ministerul Digitalizării, șeful instituției, Bogdan-Gruia Ivan, estima, astăzi, ”că avem nevoie de un reset serios la nivelul relaţiei stat - cetăţean, stat - companii. Cred că aceeaşi arhitectură a statului de acum 30 şi de ani, aceleaşi proceduri ultrabirocratice nu fac decât să îngreuneze dezvoltarea economică a României”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul aprobă, în şedinţa de...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Inflaţia anuală este prognozată...
Urmăriți o nouă ediție a...
Este un semnal de alarmă tras...
Abilitatea de a identifica...
Pentru greci, performanța...
Se alocă banii pentru...
Curs valutar BNR, 20 noiembrie...
Decizia vine în contextul unor...
Decizia afectează în mod direct aproximativ 4.000 de...
Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat acordarea...
Dumitru Chisăliță, președintele...
Neliniștea geopolitică...
Marele sindicat german nu...
Lockheed Martin şi compania...
În urrnă cu zece ani, Viktor...