Trump Organization, găsită vinovată de toate capetele de acuzare pentru fraudă fiscală penală
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Un juriu din Manhattan a găsit două companii din cadrul Trump Organization vinovate de mai multe acuzaţii de fraudă fiscală penală şi de falsificare a registrelor de afaceri.

Cele două companii nu au raportat şi nu au plătit impozitele pe compensaţiile acordate directorilor de top, transmite CNN.

Trump Corp. şi Trump Payroll Corp. au fost găsite vinovate pentru toate acuzaţiile care li s-au adus. 

Donald Trump şi familia sa nu au fost inculpaţi în acest caz, dar fostul preşedinte a fost menţionat în mod repetat în timpul procesului de către procurori cu privire la legătura sa cu beneficiile acordate anumitor directori, inclusiv apartamentele finanţate de companie, închirieri de maşini şi cheltuieli personale. 

Organizaţia Trump ar putea primi amenzi de maximum 1,61 milioane de dolari atunci când va fi condamnată la jumătatea lunii ianuarie.  

Compania nu riscă să fie desfiinţată, deoarece nu există niciun mecanism prevăzut de legislaţia din New York care să dizolve compania. Cu toate acestea, o condamnare pentru infracţiune ar putea avea un impact asupra capacităţii sale de a face afaceri sau de a obţine împrumuturi sau contracte.

Avocaţii Trump Org. au declarat că intenţionează să facă apel. 

Verdictul de vinovăţie survine în contextul în care Trump este cercetat de procurorii federali şi de stat pentru modul în care a gestionat documentele clasificate, pentru efortul de a anula rezultatele alegerilor din 2020 şi pentru acurateţea registrelor de afaceri şi a declaraţiilor financiare ale Organizaţiei Trump. 

De asemenea, el se confruntă cu un proces civil de 250 de milioane de dolari din partea procurorului general din New York, care îl acuză pe Donald Trump şi pe copiii săi adulţi că au fost implicaţi într-o fraudă care a durat zece ani.

Dosarul electronic de sănătate. Cum se poate accesa

Dosarul electronic de sănătate este accesibil pentru oricare dintre cei care sunt asigurați la sistemul național de asigurări de sănătate.

Astfel, dosarul electronic de sănătate poate fi accesat cu ajutorul unui medic care nu este neapărat medicul de familie.

Orice asigurat în sistemul național de sănătate își poate accesa dosarul de sănătate (fișa medicală) prin intermediul site-ului www.des-cnas.ro.

Primul pas trebuie făcut însă de medic. Acesta va trebui să genereze o matrice de securitate pentru asigurat, la solicitarea sa și în baza actului de identitate lucru care nu se poate face decât fizic. Apoi, odată generată matricea, pacientul are la dispoziție trei zile ca să-și stabilească o parolă pe care o va folosi ca să intre în dosarul său de  sănătate.

Autentificarea în portalul DES

Autentificarea în site-ul DES se poate face în două moduri:

- fie prin utilizarea cardului național de sănătate și a codului PIN asociat, dar și cu ajutorul parolei de acces;

- fie prin folosirea codului de asigurat de pe cardul de sănătate (CID) sau a codului numeric personal (CNP), a matricei de securitate și a parolei de acces.

Odată ce asiguratul este autentificat și are acces la dosar, va căpăta acces la informațiile medicale care îl privesc. De asemenea, se pot adauga informații medicale, să fie acordat ori să fie retras dreptul unui medic de a avea acces la dosar. Doar un medic și, dacă e cazul, reprezentantul legal pot accesa dosarul electronic de sănătate, iar nicidecum un alt pacient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel