Trump vrea să bombardeze ceva. La ce s-a gândit președintele SUA
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O idee care, de altfel, nu este nouă
O idee care, de altfel, nu este nouă
Dacă omul de afaceri Elon Musk a propus, la un moment dat, să trimită câteva bombe nucleare pe Marte, pentru a face locuibilă planeta, preşedintele Donald Trump a găsit altă întrebuințare pentru înfricoșătoarele arme. El a sugerat să fie bombardate uraganele, înainte ca acestea să lovească teritoriul SUA. În orice caz, așa susține site-ul de informaţii Axios.

Prezent la o reuniune dedicată uraganelor, Trump a întrebat, spre stupefacția celor prezenți, dacă ar fi posibil, pentru a împiedica formarea acestor fenomene deasupra mărilor, să se arunce o bombă atomică în centrul lor. Axios nu precizează ce i s-a răspuns liderului american și nici când a avut loc respectiva întrunire.

Ideea lui Trump nu este nouă, fiind emisă iniţial în anii 1950 de un om de ştiinţă care a lucrat pentru guvernul american, sub preşedinţia lui Dwight Eisenhower. De atunci, ea a reapărut în mod constant, deşi există un consens ştiinţific că o astfel de metodă nu ar da rezultat.

Casa Albă nu a dorit să comenteze informaţiile difuzate de Axios. ''Obiectivul opririi uraganelor nu este rău'', a declarat un oficial al Administraţiei sub rezerva anonimatului, fără a confirma dacă afirmaţiile citate de Axios au fost făcute de preşedintele Trump.

Citește și Armele nucleare ale SUA din Europa. Unde sunt amplasate

Statele Unite sunt lovite în mod constant de uragane. În 2017, Uraganul Harvey a fost cel mai puternic care a lovit în 12 ani teritoriul SUA. De atunci, coasta de est a Statelor Unite a fost lovită de o serie de furtuni catastrofale care au ucis mii de oameni şi au provocat pagube de sute de miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel