Capcanele reducerilor de iarnă. La ce trebuie să fiţi atenţi înainte de a plăti
Paul Anghel, directorul ANPC,...
Donald Trump cere „deschiderea” Mării Nordului și eliminarea turbinelor eoliene. Problema este că, în ultimele decenii, companiile petroliere s-au retras din Marea Nordului, unde producția de țiței a scăzut de la un maxim de 4,4 milioane de barili echivalent petrol pe zi la începutul mileniului, la aproximativ 1,3 milioane de barili echivalent petrol în prezent.
Mesajul lui Trump vine ca reacție la informațiile privind intențiile companiei Apache, subsidiară a APA Corp, producător american de petrol și gaze, de a părăsi Marea Nordului până la sfârșitul anului 2029. Compania prevede o scădere de 20% a producției în regiune până în 2025.
Creșterea taxelor pentru producătorii din Marea Nordului
În octombrie anul trecut, guvernul britanic a anunțat o creștere a taxei excepționale pentru producătorii de petrol și gaze din Marea Nordului, de la 35% la 38%, și a prelungit aplicarea acesteia cu un an. Scopul este utilizarea veniturilor din petrol și gaze pentru a finanța proiecte de energie regenerabilă.
Marea Britanie și-a propus să decarbonizeze în mare parte sectorul său de energie electrică până în 2030. Acest lucru presupune reducerea dependenței de centralele electrice pe gaz și o creștere rapidă a capacității de producție de energie din surse regenerabile.
Avertismentele industriei petroliere
Producătorii din Marea Nordului au avertizat că majorarea taxelor ar putea duce la o scădere semnificativă a investițiilor, iar mulți dintre ei se retrag din bazinul petrolier înainte de aplicarea noilor taxe.
Cel mai mare producător britanic din Marea Nordului, Harbour Energy, caută să vândă participații în câmpuri petroliere și își relansează planurile de listare la bursă în Statele Unite. În plus, gigantul petrolier american Exxon a finalizat retragerea din regiunea Mării Nordului în iulie anul trecut.
Problemele sectorului eolian offshore
Marea Nordului a fost un centru important pentru dezvoltarea parcurilor eoliene, atât de către Marea Britanie, cât și de alte țări europene. Totuși, sectorul eolian offshore s-a confruntat cu dificultăți semnificative în ultimii ani, din cauza creșterii costurilor generate de probleme tehnice, lanțurile de aprovizionare și majorarea ratelor dobânzii.
Companiile au reevaluat investițiile în proiecte eoliene offshore sau au înregistrat deprecieri din cauza costurilor ridicate ale dezvoltării parcurilor eoliene situate la peste 100 km de coastă.
Orsted, cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene offshore din lume, și-a redus anul trecut obiectivele de investiții și capacitatea planificată, în contextul presiunilor economice crescânde asupra sectorului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Paul Anghel, directorul ANPC,...
Canada accelerează eforturile...
China anunță măsuri pentru dezvoltarea provinciilor...
Elementele rare sau pământuri...
Vinurile roșii franțuzești...
Grupaj de ştiri.
Autorităţile bulgare vor...
Stabilirea cestui record a fost...
Peste 86.000 de tone de nisip...
Ministerul Dezvoltării a...
Sunt în joc foarte mulți bani.
La sfârșitul anului trecut, China a dezvăluit nu unul,...
Astăzi analizăm subiecte care provoacă dezbateri și aduc...
Criză energetică în...
Polonia își începe mandatul cu...
Despre ceasul Chanel J12 X-Ray...
Comisia Europeană transmite că...
Banca Națională a României a...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere pe...
Prețul gazelor în Europa a...
Este ultimul raport elaborat de...
Diferențe majore față de prima zi a anului!
Bursa de Valori București (BVB) a deschis vineri...
Trei giganți din domeniu au primit misiunea de a...
Dar speranța moare ultima!
479 de incidente în doar trei...
Așa cum era de așteptat,...