Tsunami de COVID în India, noua BOMBĂ epidemică a planetei
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Oficial, ieri erau 340 de mii de noi cazuri. Numărul real însă este estimat la aproximativ 1,5 milioane de infectări pe zi. "Cifrele guvernului privind infecțiile Covid sunt de fapt o subraportare", a declarat dr. Manas Gumta, secretar general al Asociației medicilor din Bengalul de Vest.

Statisticile oficiale ar putea fi vârful aisbergului, avertizează medicii, întrucât foarte mulți pacienți nu au acces la asistență medicală sau nu se prezintă la testări.

„Un procent uriaș din populația infectată cu COVID-19 nu este testată. Cred că numărul real de oameni care mor de Covid este de două, trei ori mai mare decât ceea ce raportează guvernul. Și numărul de infecții ar putea fi de până la cinci ori mai mare decât cel raportat de autoritățile indiene”, a adăugat doctorul Manas Gumta.

Numeroase ţări şi-au suspendat temporar legăturile aeriene cu India. Elveţia ar putea să claseze India ca ţară cu risc crescut şi să o adauge pe ''lista roşie'', au declarat autorităţile sanitare elveţiene.

Zilnic, decesele și infecțiile Covid din India ating noi recorduri, dar medicii avertizează că numerelee oficiale sunt cu mult sub nivelul real al tragediei din țară.

După cum a declarat un tribunal din Delhi, India se confruntă nu doar cu un al doilea val, ci cu un „tsunami”, iar spitalele au fost nevoite să nu mai primească pacienți după ce au rămas fără paturi și fără oxigen, relatează The Guardian.

Bilanțul oficial de sâmbătă arată încă 2.600 de decese și 340.000 de infecții noi, crescând numărul total de cazuri la 16,5 milioane, al doilea după SUA. Numărul total de decese atribuite COVID-19 a ajuns la 190.000.

Sistemul de sănătate indian este copleşit de un nou val de infecţii, atribuite parţial noii tulpini ''duble mutante'', cunoscută sub numele B.1.617, dar și atitudinii pasive a guvernului, care a lăsat să se desfășoare procesiunea Kumbh Mela, la care au participat aproximativ un milion de oameni.

Citește și: Pensionari. Sume neîncasate în cazul decesului. Cum procedăm

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel