Tsunami în Samoa după erupţia unui vulcan subacvatic în Tonga VIDEO
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Oamenii s-au speriat, a fost o ușoară stare de panică
Oamenii s-au speriat, a fost o ușoară stare de panică
Un vulcan subacvatic din Tonga a erupt sâmbătă, producând un tsunami de 1,2 metri care a lovit câteva insule, din Pacificul de Sud, conform imaginilor apărute în social media, transmite Reuters.

Valurile tsunami au fost observate la Nuku‘alofa, capitala Tonga, conform datelor oferite de un sistem american de monitorizare a valurilor tsunami.

Conform Biroului australian de Meteorologie vulcanul subacvatic intrat în erupţie este Hunga Tonga-Hunga Ha'apai, aflat la 65 de kilometri nord de Nuku'alofa. Erupţia a început la ora 04:10 GMT şi a provocat un val tsunami de 1,2 metri. Agenţia a precizat că va continua să monitorizeze situaţia. Nu au fost emise alerte de tsunami care vizează Australia.

Citește și Cutremur de peste 3,5 grade pe scara Richter în România

Valuri tsunami de 83 de centimetri au fost observate la Nuku'alofa dar şi la Pago Pago (capitala insulelor Samoa americane), conform Centrului de avertizare de tsunami din Pacific.

Insulele Fiji au emis la rândul lor o avertizare de tsunami, solicitându-le locuitorilor să nu se apropie de ţărm "din cauza curenţilor puternici şi a valurilor periculoase".

Ulterior, avertizarea de tsunami pentru Samoa a fost retrasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel