Turcan: 900 de mii de oameni încasează pensia minimă socială
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Raluca Turcan
Raluca Turcan
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, că în România pensiile şi salariul minim sunt foarte mici şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător.

"În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător. Şi vă dau şi câteva cifre: avem peste 900.000 de pensionari plătiţi cu pensia minimă socială, avem, de asemenea, 5 milioane de pensionari din sistemul public de pensii cu o pensie medie de 1.500 de lei şi avem 2,7 milioane de pensionari cu pensie până în pensia medie. Deci sistemul de pensii este unul care nu le permite milioanelor de pensionari cu nivelurile menţionate de pensii să trăiască într-un mod decent", a afirmat Raluca Turcan.

Citește și: Lucian Bode, promisiune privind pensiile și pensionarii din MAI

Ministrul Muncii a explicat şi ce beneficii va aduce recalcularea pensiilor mici.

"De aceea, am început acest proces care, dincolo de includerea dosarelor de pensie într-un format electronic, va duce la recalcularea pensiilor cu o rapiditate mai mare pentru pensiile mici. Această nouă formulă de recalculare a pensiilor pe care noi o vom propune prin modificarea legislaţiei va permite pensiilor mici să crească mai mult astfel încât să ajungem la un echilibru şi o echitate în sistemul de pensii", a precizat Turcan.

Ministrul Muncii şi protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a efectuat vineri o vizită în judeţul Vâlcea, la centre ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie Copilului (DGASPC) şi la Casa de Pensii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...


pixel