Turiștii din Italia trebuie să se supună noilor reguli
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Turiștii nu mai au voie să se așeze pe trepte
Turiștii nu mai au voie să se așeze pe trepte
După decizia Veneției de a interzice intrarea în porturile sale a uriașelor pacheboturi, a venit acum rândul și Romei să interzică anumite obiceiuri pe care turiștii le au atunci când vizitează Cetatea Eternă.

Este vorba despre treptele din Piața Spaniei unde turiștii nu mai au voie să se așeze. Administrația locală a explicat faptul că turiștii au căpătat obiceiul de a consuma așezați pe trepte diverse băuturi, printre care cafea sau vin roșu care nu de puține ori ajunge să fie vărsate și astfel pătează marmura și contribuie la degradarea monumentului. Cei care nu vor respecta această nouă regulă vor fi pasibili de amenzi de câteva zeci de euro.

Treptele din Piața Spaniei au fost construite în urmă cu 300 de ani și a devenit un punct important în turul de vizitare al Romei.

Doi germani, amendați cu 950 € și dați afară din Veneția

Putem aminti că primele măsuri de acest fel au început cu mult timp în urmă. Printre primele locuri unde turiștilor li s-a interzis să se așeze sau să se întindă a fost mozaicul Capelei Sixtine, lucru care s-a întâmplat chiar la începutul anilor '70. Turiștii abordaseră obiceiul de a se întinde pe jos pentru a putea admira mai bine și mai îndelung tavanul pictat de Michelangelo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel