Twitter. Elon Musk a fost binecuvântat de Jack Dorsey. Este singura soluție
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Musk a cumpărat Twitter cu 44 miliarde de dolari
Musk a cumpărat Twitter cu 44 miliarde de dolari
Cofondatorul și fostul șef al rețelei de socializare, pe care a părăsit-o la sfârșitul lunii noiembrie 2021, a anunțat că aprobă prealuarea Twitter de către Elon Musk. 

Este oficial: consiliul de administrație al Twitter a acceptat în cele din urmă oferta de cumpărare de 44 de miliarde de dolari a lui Elon Musk. Până la sfârșitul anului, compania va fi deținută în proporție de 100% de cel care conduce și producătorul auto Tesla și SpaceX.

Miliardarul a propus această sumă la scurt timp după ce a achiziționat o participație de 9% din rețeaua de socializare. Dacă vestea îi nemulțumește și pe oameni, ea este în orice caz primită cu căldură de fostul său lider, Jack Dorsey.

Într-o serie de tweet-uri, cofondatorul și-a reiterat dragostea pentru rețeaua de socializare, pe care a părăsit-o în noiembrie 2021, declarând, totodată, că îl aprobă pe noul cumpărător al companiei sale.

"Din principiu, nu cred că cineva ar trebui să dețină sau să conducă Twitter. Ar trebui să fie un bun public [...] nu o afacere. Dar pentru a rezolva această problemă, Elon este singura soluție în care am încredere. Am încredere în misiunea sa de a extinde lumina conștiinței", a scris fostul CEO în tweet-ul său.
"Lumina conștiinței" este o expresie folosită ocazional de Elon Musk. Printre altele, ea desemnează inclusiv obiectivul omului de afaceri de a aduce viața umană pe alte planete, începând cu Marte, o misiune pe care miliardarul o poartă de mai mulți ani.

Citește și Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari

"Acumulez resurse pentru a obține o viață multiplanetară și pentru a extinde lumina conștiinței până la stele", scria el în 2021, după ce a fost criticat pentru averea sa, estimată la mult peste 200 de miliarde de dolari. 

"Obiectivul lui Elon de a crea o platformă care să fie "de încredere și incluzivă pe scară largă" este unul corect. Este, de asemenea, un scop împărtășit și de Parag Agrawal, actualul CEO al companiei, și de aceea l-am ales pe el. Vă mulțumesc amândurora pentru că ați scos această companie dintr-o situație imposibilă. Aceasta este calea cea bună... cred în ea din toată inima", a continuat el.

În această serie de tweet-uri, Dorsey vorbește despre dorința lui Elon Musk de a retrage Twitter de pe bursă și de a pune capăt modelului său publicitar, spunând că el crede că este o mișcare corectă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel