Uber ar putea fi mai valoros decât Ford, Chrysler și General Motors la un loc
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Uber ar putea deveni compania cu cea mai mare Oferta Publică Iniţială (IPO) din 2019.

Goldman Sachs și Morgan Stanley au terminat propunerea de evaluarea pentru Uber, compania ridicându-se la valoarea de 120 de miliarde de dolari, relatează Wall Street Journal. Suma este mai mare decât evaluările pentru Ford, General Motors și Fiat Chrysler, la un loc.

Uber a declarat că țintește un IPO în a doua jumătate a anului viitor dar totul depinde de cum se va prezenta piața pentru oferta publică de la anul.

Morgan Stanley a stabilit valoarea de 120 de miliarde de dolari pentru Uber în timp ce valoarea stabilită de Goldman Sachs a fost cu doar puțin mai mică. Bancherii au evaluat și Uber Eats la 20 de milioane de dolari, tot pentru IPO.

Uber a fost amestecat într-o serie de scandaluri anul trecut printre care și unul de hărțuire sexuală care a dus la eliminarea cofondatorului Travis Kalanick. Compania se reface acum iar noul CEO, Dara Khosrowshahi, spune că Uber dorește să ofere șoferilor asigurări și beneficii.

Uber ar putea să nu fie singura companie de car sharing care va deveni publică. Șeful concurenței Lyft se pare că anvizajează și el un IPO pentru 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel