Ucigașul cancerului! Tehnologie, descoperită de o companie israeliană
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
La fel de rău ca și coronavirusul sunt strigătele de avertizare care sunt din ce în ce mai dese din cauza unei amenințări mult mai mari
La fel de rău ca și coronavirusul sunt strigătele de avertizare care sunt din ce în ce mai dese din cauza unei amenințări mult mai mari
Compania Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd a anunțat că a pus la punct o tehnologie, o metodă care, în opinia autorilor, ar putea sta la baza unei terapii universale împotriva cancerului.

”Credem că în cursul acestui an vom putea oferi un leac capabil să vindece complet cancerul”, a anunțat președintele consiliului director al companiei, Dan Aridor.

Este vorba de un sistem de direcționare a toxinelor care atacă celulele canceroase, cu ajutorul unor fragmente de polimeri scurți - peptidele. Metoda oamenilor de știință israelieni nu rezidă în uciderea celulei canceroase, este indicat doar drumul către ea, după care celula poate fi distrusă de toxine.

Arată doar calea

Metoda MuTaTo (multi-targeted toxins sau toxine cu multiple ținte) mizează capacitatea de selecție a peptidelor ce permite alegerea celei mai potrivite ”chei moleculare” pentru tipuri concrete de celule canceroase și pacienți.

Trimiterea toxinelor către un anumit tip de receptori spre celulele canceroase nu este o abordare nouă în terapiile împotriva cancerului. Experții israelieni spun că problema constă în faptul că aceste celule canceroase se modifică destul de rapid, iar tratamentele orientate spre un singur tip de receptor devin, astfel, ineficiente. Ideea speciliștilor de la AEBi este de a îndrepta preparatul spre cel puțin trei tipuri de receptori.

Citește și Altă tranzacție de proporții pe piața pharma. Scopul este tot cancerul

Sistemul de selecție le permite să facă acest lucru și, prin urmare, celulele canceroase nu mai au, pur și simplu, timp să se modifice suficient de repede: o mutație simultană în trei structuri este o eventualitate puțin probabilă, afirmă bilogii israelieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel