UE, solicitare adresată lui Elon Musk în contextul atacului Hamas asupra Israelului
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Solicitare oficială adresată patronului platformei X, fosta Twitter.

Marți, Comisarul European pentru Piața Internă, Thierry Breton, a solicitat lui Elon Musk să lupte împotriva răspândirii dezinformării pe platforma sa X, în urma atacului surpriză al Hamas asupra Israelului, pentru a respecta noile reguli ale Uniunii Europene referitoare la conținut. Acest lucru a fost raportat de Reuters.

Breton a declarat că există informații conform cărora platforma X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, este utilizată pentru a disemina conținut ilegal și dezinformare în Uniunea Europeană.

Într-o scrisoare adresată lui Musk, Breton a spus: "De aceea vă îndemn cu fermitate să vă asigurați că sistemele dvs. sunt eficiente și să raportați măsurile de criză luate echipei mele." Nu a furnizat detalii cu privire la tipul de dezinformare la care se referă.

Musk a replicat că politica platformei X este de a fi transparentă și open source, adică să ofere acces gratuit tuturor.

"Vă rugăm să enumerați încălcările la care vă referiți pe platforma X, astfel încât publicul să le poată vedea," a postat el pe rețeaua de socializare.

Breton a răspuns spunând că Musk știe despre sesizările utilizatorilor și ale autorităților cu privire la conținutul fals și la promovarea violenței. Acesta a subliniat că este responsabilitatea lui Musk să acționeze conform cu ceea ce susține.

Regulile actuale privind conținutul, cunoscute sub numele de Digital Services Act (DSA), cer platformei X și altor platforme online să elimine conținutul ilegal și să ia măsuri pentru a combate riscurile la securitatea publică și discursul civic.

"Datorită caracterului urgent al situației, mă aștept și ca dvs. să cooperați cu autoritățile relevante și cu Europol și să răspundeți prompt la solicitările acestora," a mai subliniat Breton.

El a afirmat că echipa sa va menține contactul cu Musk cu privire la numeroase alte chestiuni urgente legate de respectarea DSA.

"Vă îndemn să oferiți un răspuns rapid, detaliat și complet la această solicitare în următoarele 24 de ore," a concluzionat Breton.

Nerespectarea DSA poate atrage amenzi care pot ajunge până la 6% din cifra de afaceri globală a companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel