UE, acuzată că a discriminat nevaccinații în fața celor care au certificatul verde
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ministrul Sănătății a spus ce a avut de spus
Ministrul Sănătății a spus ce a avut de spus
Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, consideră că restricțiile cetățenilor nevaccinați sunt nefondate din moment ce a fost dovedit științific că cetățenii injectați pot avea virusul SARS-CoV-2.

UE, acuzată că a discriminat nevaccinații în fața celor care au certificatul verde! Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, consideră că restricțiile cetățenilor nevaccinați sunt nefondate din moment ce a fost dovedit științific că cetățenii injectați pot avea virusul SARS-CoV-2.

Avertismentul ferm al comisarului european pentru Justiție, Didier Reynders, a fost un răspuns la o întrebare primită de la europarlamentarii italieni Sergio Berlato și Vincenzo Sofo.

„Având în vedere considerentul 36 din Regulamentul 2021/953 al Parlamentului European şi al Consiliului din 14 iunie 2021, care prevede că este interzisa discriminarea directă sau indirectă împotriva persoanelor nevaccinate:

  • În opinia Comisiei, noul ”certificat verde” italian respectă cerinţele prevăzute în considerentul 36 menţionat mai sus?

  • Numai persoanele vaccinate, care s-au vindecat de COVID-19 în ultimele 6 luni sau care și-au făcut un test rapid în ultimele 48 de ore au acces la: unităţi publice, spectacole, evenimente și competiții sportive, muzee, instituții culturale și locuri de cultură, piscine, săli de sport, centre de wellness, târguri, festivaluri, conferințe și congrese, spa, parcuri tematice și de distracție, centre culturale și de recreere, săli de jocuri și cazinouri și competiții publice. Nu îi discriminează acest lucru pe cei care au ales să nu se vaccineze sau care nu pot face vaccinul, dar respectă toate regulile de sănătate și igienă prescrise, mai ales că s-a dovedit științific că și persoanele vaccinate pot fi purtătoare de virusul COVID-19 și că, prin urmare, și ei ar trebui să facă un test rapid?

  • Faptul că trebuie să faci un test rapid la fiecare 48 de ore are un cost semnificativ. Nu este și aceasta o sursă de discriminare?”, a fost răspunsul lui Didier Reynders.

    În răspunsul său oficial, comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, a adăugat că se urmărește facilizarea dreptului la libera circulație în UE pentru nevaccinați.

Regulamentul 2021/953 al Parlamentului European și al Consiliului privind certificatul digital COVID al UE se bazează pe articolul 21, din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și urmărește să faciliteze acest drept la libera circulație în Uniunea Europeană.

Pentru a se asigura că persoanele nevaccinate pot beneficia și de libera circulație, regulamentul stabilește un cadru la nivelul UE pentru eliberarea, verificarea și acceptarea nu numai a certificatelor de vaccinare, ci și a certificatelor de testare și vindecare. Regulamentul afirmă în mod clar că vaccinarea nu este o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului de liberă circulație”, a încheiat comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel