Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
În luna august 2020, Comisia Europeană a demarat o investigaţie pe piaţa produselor laminate plate din aluminiu, care sunt utilizate în diferite sectoare de la transport şi până la producţia de obiecte de folosinţă îndelungată, şi, în luna aprilie 2021, a introdus tarife vamale provizorii cuprinse între 19,3% şi 46,7%.
În mod normal, tarife definitive, cel mai probabil cuprinse între 14% şi 25%, ar urma să se aplice începând de la 1 octombrie pentru o perioadă de cinci ani.
Cu toate acestea, în urma plângerilor venite de la doi utilizatori de aluminiu şi de la un importator, tarifele avute în vedere de Comisia Europeană ar urma să fie suspendate pentru o perioadă de nouă luni, susţine grupul de lobby European Aluminium.
Într-un comunicat de presă, directorul de la European Aluminium, Gerd Goetz a apreciat că o astfel de evoluţie ar trimite o undă de şoc în industria aluminiului şi alte sectoare industriale. "Cum ar putea industriile europene să aibă încredere în măsuri de respectare a legislaţiei în domeniul comercial, de care este urgentă nevoie, atunci când porţile pentru produsele chineze de dumping rămân deschise?", s-a întrebat Gerd Goetz.
Oficial, Comisia Europeană a informat că investigaţia sa este încă în derulare iar dacă va fi nevoie de măsuri definitive ele ar putea să fie impuse până la data de 11 octombrie. Executivul comunitar a adăugat că a primit solicitări pentru o suspendare a eventualelor tarife vamale şi că le analizează, împreună cu statele membre UE. Până la această dată nu a fost luată încă o decizie definitivă, a precizat Comisia Europeană.
Până acum Comisia Europeană a suspendat tarifele vamale doar în câteva ocazii, ultima dată în 2009 în legătură cu livrările de glifosat din China.
Solicitările pentru suspendarea tarifelor vamale pentru aluminiu au atras atenţia asupra modificărilor survenite pe piaţa aluminiului în perioada care a trecut de la formularea plângerii iniţiale, la mijlocul anului 2020.
La fel ca şi în cazul altor materii prime, preţul aluminiului a crescut pe măsură ce economiile şi-au revenit după Pandemia de coronavirus. Luni, la bursa London Metal Exchange, preţul aluminiului a crescut până la 3.000 de dolari pe tonă, cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani.
În ultimele 12 luni, cotaţia aluminiului, un metal a cărui producţie necesită o cantitate mare de energie, a crescut cu aproape două treimi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...