UE păstrează regulile de comercializare a mașinilor electrice cu Marea Britanie, eschivând scumpirile
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Cerințele comerciale post-brexit dintre UE și Mare Britanie sunt întârziate în privința comerțului cu mașini electrice. Dacă acestea ar fi fost puse în aplicare, 45% din valoarea unui vehicul electric vândut în UE ar fi trebuit să vină din Regatul Unit sau din UE din 2024, pentru evitarea tarifelor. Dacă nu s-ar fi îndeplinit reglementarea, tarife la import ar fi fost de 10%.

Pentru a evita această problemă, într-o piață a mașinilor electrice internațională cu o competiție în creștere, Consiliul European a anunțat joi că a aprobat un plan care prevede acordarea unui termen până la sfârșitul anului 2026 pentru ca producătorii de vehicule electrice din UE și Marea Britanie să rămână la regulile de până acum, pentru a întârzia impunerea de noi tarife.

Marea Britanie și UE sunt unele dintre cele mai importante piețe pentru exporturile de mașini electrice, care sunt văzute ca alternativă la vehiculele cu motor termic cu emisii de carbon.

Prelungirea calendarului a fost propusă la începutul acestei luni de UE. Această propunere a fost apoi înaintată Consiliului UE, care și-a dat aprobarea oficială joi, arată Reuters.

Datele publicate în această săptămână au arătat că vânzările de mașini electrice în UE au reprezentat aproape jumătate din totalul înmatriculărilor de autoturisme noi între ianuarie și noiembrie.

 

Majoritatea britanicilor vor să reia comerțul cu UE

O bună parte dintre locuitorii Marii Britanii consideră Brexit-ul un eșec, în contextul în care migrația crește, depășind recordurile din anii anteriori.

Conform unui sondaj Yougov cu un eșantion de peste 2.000 de persoane, 57% dintre britanici susțin aderarea la piața unică a blocului comunitar, cu toate că acest fapt ar include reluarea liberei circulații a persoanelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel