Avertisment pentru România: Moody's ne aduce la un pas de categoria de rating ”junk”
Și ce înseamnă această...
Uniunea Europeană va introduce, începând de luna viitoare, tarife vamale asupra bunurilor americane în valoare de 26 de miliarde de euro (28 de miliarde de dolari), a anunțat miercuri Comisia Europeană, escaladând astfel războiul comercial global ca răspuns la taxele impuse de SUA asupra oțelului și aluminiului, transmite Reuters.
Executivul european a subliniat, însă, că rămâne deschis negocierilor și consideră că impunerea unor tarife mai mari nu este în interesul nimănui.
Noile taxe americane de 25% asupra importurilor de oțel și aluminiu au intrat în vigoare miercuri, după expirarea unor scutiri anterioare, cote fără taxe și excluderi de produse.
Comisia Europeană a precizat că va pune capăt suspendării actuale a tarifelor asupra produselor americane pe 1 aprilie, iar măsurile de retaliere vor fi complet aplicate până pe 13 aprilie.
"Contramăsurile pe care le luăm astăzi sunt puternice, dar proporționale. Așa cum Statele Unite impun tarife în valoare de 28 de miliarde de dolari, noi răspundem cu măsuri de retaliere în valoare de 26 de miliarde de euro", a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Tarifele suspendate vizează produse variate, de la ambarcațiuni la whisky bourbon și motociclete. UE a anunțat, de asemenea, că va iniția o consultare de două săptămâni pentru a selecta alte categorii de produse ce ar putea fi afectate.
Noile măsuri vor acoperi bunuri în valoare de aproximativ 18 miliarde de euro, cu obiectivul general de a echilibra impactul economic al taxelor impuse de SUA, a precizat Comisia Europeană.
"Între timp, vom rămâne întotdeauna deschiși negocierilor", a adăugat von der Leyen.
"Credem cu tărie că, într-o lume marcată de incertitudini economice și politice, nu este în interesul nostru comun să ne împovărăm economiile cu astfel de tarife. Suntem pregătiți pentru un dialog constructiv".
Printre produsele vizate de noile măsuri se numără bunuri industriale și agricole, inclusiv oțel, aluminiu, textile, electrocasnice, materiale plastice, carne de pasăre, vită, ouă, lactate, zahăr și legume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Și ce înseamnă această...
Ceea ce înseamnă sute de locuri...
Cu un stoc impresionant de aur,...
Statele Unite au apelat la Danemarca și alte țări...
Este o nouă „febră a aurului”,...
Despre pensii și pensionari,...
Bursa de Valori București (BVB)...
Hidroelectrica a explicat...
Totul se schimbă începând de...
Va fi un adevărat șoc termic!
Agenția Moody's urmează să...
De câteva zile aurul tot încearcă să atace pragul cheie...
Wells Fargo își menține ratingul negativ pentru Tesla.
Testate în Statele Unite, notele redactate de...
Banca Națională a publicat cursul leului valabil pentru...
Este al doilea avertisment lansat de ANAF într-un...
Mandat oficial pentru evaluare.
Ministrul de externe danez,...
Este o metodă care nu a fost semnalată anterior în...
În schimb, exportul de electricitate a crescut...
Analistul financiar Adrian...
Asociaţia Institutul Român...
Președintele interimar Ilie...
Președintele Băncii Centrale...
Aurul atinge un nivel record...
La miezul nopții, începe "shutdown-ul"! Statele Unite se...
UBS și-a actualizat...
După ani de creștere puternică,...
CJUE a respins recursul împotriva autorizațiilor pentru...