UE nu interzice frigiderele, aparatele de aer condiționat sau centralele pe gaz
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Comisia Europeană
Comisia Europeană
Comisia Europeană dezminte zvonurile cu privire la interzicerea frigiderelor, aparatelor de aer condiționat sau centralelor pe gaz.

După ce în urmă cu câteva zile, Parlamentul European a anunțat adoptarea unor prevederi care au obiectivul de a reduce consumul de energie și al emisiilor de carbon al clădirilor s-au propagat mai multe informații false.

Prevederea adoptată recent include eliminarea treptată, până în 2040, a cazanelor/sistemelor de încălzire alimentate cu combustibili fosili și nu a sistemelor pe gaz din clădirile existente.

Această veste a dus la informații distorsionate care s-au propagat în mediul online, cum ar fi interzicerea frigiderelor sau a aparatelor de aer condiționat care funcționează pe bază de freon. Pagina de Facebook a Comisiei Europene în România a dezmințit acest lucru într-o postare.

”Uniunea Europeană NU interzice frigiderele, aparatele de aer condiționat sau cazanele/sistemele de încălzire (de exemplu centrale, boilere, încălzitoare, etc.) pe bază de combustibili fosili!

Directiva privind performanța energetică a clădirilor convenită de Parlamentul European și statele membre ale UE prevede eliminarea treptată până în 2040 a cazanelor/sistemelor de încălzire alimentate cu combustibili fosili. Prin urmare, nu se interzic sistemele de încălzire pe gaz din clădirile existente!

De asemenea, Uniunea Europeană a adoptat recent norme consolidate privind utilizarea gazelor fluorurate (gaze F) și a substanțelor care diminuează stratul de ozon (ODS). Aceste gaze și substanțe reprezintă în prezent peste 3% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) din UE. Normele au rolul de a stimula investițiile ecologice, care nu dăunează mediului înconjurător. Prin urmare, Uniunea Europeană NU interzice frigiderele sau aparatele de aer condiționat!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel