UE va amâna reglementările privind raportarea impactului companiilor asupra mediului
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Poluare
Poluare
Europalamentarii au căzut de acord asupra unei amânări de doi ani în privința reglementărilor specifice pentru obligarea companiilor din diferitele industrii, în special cele din sectorul energetic, de a raporta factorii de mediu, sociali și de guvernanță (ESG).

Motivul invocat de aceștia este necesitatea de a ușura adoptarea acestor măsuri de către diferitele companii, relatează Reuters.

Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European a aprobat un proiect de propunere a Comisiei Europene de amânare cu doi ani, până în iunie 2026, a opt standarde sectoriale. Pentru aplicare este nevoie, de asemenea, de aprobarea statelor membre ale UE.

Este vorba despre companiile din industria petrolului și a gazelor, a mineritului, transportului rutier, alimentar, auto, agricol și textilele.

 

Motivul amânării reglementărilor

 

Scopul este de a da timp companiilor să se concentreze asupra implementării unor informații inițiale, mai ample, privind ESG, pe care trebuie să le includă în rapoartele lor anuale începând cu 2024, în conformitate cu Directiva UE privind raportarea în materie de sustenabilitate a întreprinderilor (CSRD).

Această amânare vine în urma anunțului făcut anul trecut de comisarul european pentru servicii financiare, Mairead McGuinness, care a cerut organismului consultativ al executivului european pentru raportarea corporativă EFRAG să acorde prioritate punerii în aplicare a directivei CSRD înainte de a lucra la standardele sectoriale.

 

Măsurile împotriva schimbărilor climatice, decalate

 

Acesta este cel mai recent semn al modului în care reglementarea în domeniul climei se confruntă cu o oarecare respingere în UE, după o mulțime de acte legislative, influențate de unele reacții mai ample în Statele Unite, în timp ce factorii de decizie politică încearcă să ușureze birocrația pentru companii pentru a stimula creșterea economică.

"Vom amâna cu doi ani termenul limită pentru standardele sectoriale specifice din cadrul Directivei privind raportarea sustenabilității corporative (CSRD) pentru a da EFRAG timpul necesar pentru a dezvolta standarde de calitate și pentru a da companiilor timpul necesar pentru a le pune în practică", a declarat Axel Voss, membru german al partidului de centru-dreapta PPE.

"Companiile au suportat prea multă birocrație în anii de criză, de la Covid la inflație."

Grupul PPE a cerut un moratoriu asupra noilor reguli legate de climă, în timp ce Parlamentul European se pregătește pentru alegerile din iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel