UE vrea să ştie care sunt planurile de investiţii ale giganţilor din tehnologie şi operatorilor de telecomunicaţii
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
O sută de aleşi europeni cer interzicerea noilor proiecte în domeniul combustibililor fosili
O sută de aleşi europeni cer interzicerea noilor proiecte în domeniul combustibililor fosili
Comisia Europeană intenţionează să ceară giganţilor din tehnologie (precum Google şi Meta) precum şi operatorilor de telecomunicaţii din UE să furnizeze informaţii cu privire la planurile lor de investiţii, înainte de a propune o legislaţie care ar cere giganţilor din tehnologie să plătească pentru costurile extinderii reţelelor de comunicaţii, informează Reuters.

Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, Telecom Italia şi alţi mari operatori de telecomunicaţii din UE susţin că o astfel de iniţiativă ar obliga primii şase mari furnizori de conţinut să contribuie şi ei la dezvoltarea reţelelor de telecomunicaţii, având în vedere că aceşti şase mari furnizori de conţinut sunt responsabili pentru mai mult de jumătate din traficul de date pe internet.

În replică, Google (o divizie a Alphabet Inc), Netflix Inc, Meta, Amazon.com şi ceilalţi giganţi din sectorul tehnologiei susţin că iniţiativa Comisiei Europene este practic o taxă pe traficul pe internet şi ar putea submina regulile europene privind neutralitatea net-ului care cer ca toţi utilizatorii să fie trataţi în mod egal.

Potrivit unei surse din apropierea acestui dosar, Executivul comunitar intenţionează să lanseze săptămâna următoare o procedură de consultare publică şi un chestionar extins, chiar dacă este posibil ca orizontul de timp să sufere modificări. Cel mai probabil, va dura aproximativ 12 săptămâni înainte ca Executivul comunitar să elaboreze legislaţia pe care statele membre şi Parlamentul European vor trebui să o discute înainte de a intra în vigoare.

Comisia îi va întreba pe giganţii din tehnologie şi pe operatorii de telecomunicaţii din UE în ce investesc, cum vor evolua aceste investiţii şi dacă există un decalaj de investiţii, susţine sursa citată. De asemenea, toate aceste companii vor fi rugate să îşi prezinte punctul lor de vedere cu privire la tranziţia la infrastructura cloud şi care sunt investiţiile necesare pentru această tranziţie, deoarece organismele de reglementare vor ca dezbaterea să treacă dincolo de cheltuieile pentru cabluri şi turnuri de telefonie. În plus, organismele de reglementare vor să ştie care sunt relaţiile între giganţii din tehnologie şi operatorii de telecomunicaţii din UE. 

Veniturile medii lunare pe gospodărie au fost de 6.668 lei, în T3; cheltuielile, 87,2% din venituri

Veniturile totale medii lunare pe gospodărie au reprezentat 6.668 lei în trimestrul III 2022 iar pe persoană veniturile au fost de 2.662 lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate miercuri.

Cheltuielile totale ale populaţiei au fost în trimestrul III 2022, în medie, de 5.816 lei lunar pe gospodărie (2.322 lei pe persoană) şi au reprezentat 87,2% din nivelul veniturilor totale.

Conform INS, veniturile băneşti au fost, în medie, de 6.240 lei lunar pe gospodărie (2.491 lei pe persoană), iar veniturile în natură au fost estimate la 428 lei lunar pe gospodărie (171 lei pe persoană). Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (68,2% din veniturile totale ale gospodăriilor).

INS menţionează că la formarea veniturilor totale ale gospodăriilor au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (19,6%), veniturile în natură (6,4%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (4,9%), veniturile din agricultură (2,1%), veniturile din activităţi neagricole independente (2%), precum şi cele din proprietate şi vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei (0,6%).

De asemenea, instituţia precizează că mediul de rezidenţă influenţează diferenţele de nivel şi, mai ales, de structură între veniturile gospodăriilor dintre mediul urban şi mediul rural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel