Ultima extravaganță a lui Trump. Vrea să cumpere Groenlanda
Autor: Alex Dinu
Data actualizării:
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Wall Street Journal scrie că președintele american Donald Trump ar avea o intenție cel puțin extravagantă. Acesta ar vrea să cumpere insula înghețată Groenlanda, care aparține Danemarcei.

Totuși, deși ideea lui Donald Trump nu este una ușor de îndeplinit, intenția președintelui american are la bază interesele americane geostrategice din zonă.

Mai exact, insula de 56.000 de locuitori este baza cea mai nodică a trupelor americane care au o bază militară consistentă în urma unor tratate cu Danemarca.

De altfel, Donald Trump va efectua o vizită în Danemarca în perioada următoare și se pare că va aborda și aceatsă problemă.

Groenlanda este importantă pentru interesele de securitate americane. Un tratat între Danemarca și SUA oferă militarilor americani drepturi aproape nelimitate în Groenlanda, unde se află baza militară Thule Air Base. Situată la 750 de mile nord de Cercul Arctic, baza include o stație radar care face parte dintr-un sistem de avertizare a rachetelor balistice. 

Groenlanda are de asemenea și resurse naturale vaste întinse pe cele 811.000 de mile pătrate. Insula se bazează anual pe o subvenție anuală de 591 de milioane de dolari din partea Danemarcei, suma reprezentând circa 60% din bugetul său anual.
 
Trump și Kim Jong Un își trimit scrisori. Se anunță încă o întâlnire
 
 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel