Ultimatumul lui Elon Musk pentru angajații Twitter. Ce trebuie să semneze până joi, ora 17:00
Autor: Antonia Popescu | 16 noi 2022, 18:04
Implantul cerebral realizat de Elon Musk vrea să facă persoanele paralizate să meargă și să redea orbilor vederea
Implantul cerebral realizat de Elon Musk vrea să facă persoanele paralizate să meargă și să redea orbilor vederea
Elon Musk le-a dat un ultimatum angajaților Twitter, care vor să facă parte din noua rețea „hardcore”, așa cum a numit-o el. Angajații care vor să rămână în companie trebuie să semneze un angajament, până joi, ora locală 17.

În cazul în care nu vor completa un formular online de pe o adresă pe care au primit-o pe mail, noul proprietar al rețelei de socializare va considera că nu mai sunt interesați de joburi, iar contractele de muncă vor fi desfăcute cu plata unei indemnizații de concediere pe trei luni, a transmis șeful Twitter pe canalele interne ale companiei, potrivit Daily Mail.

Elon Musk a concediat deja jumătate din angajații Twitter, spunând că se va concentra mai mult pe pozițiile tehnice din companie, ocupate în mare parte de ingineri.

Angajaților li s-a spus că trebuie să semneze un angajament pentru a-și putea păstra posturile, potrivit Washington Post.

Personalul a primit un e-mail miercuri dimineață în care se spunea: „Dacă sunteți sigur că doriți să faceți parte din noul Twitter, vă rugăm să dați click pe linkul de mai jos”.

Twitter l-a costat 44 miliarde de dolari

Musk, care și-a finalizat preluarea în valoare de 44 de miliarde de dolari luna trecută, le-a spus angajaților că Twitter trebuie să fie „extrem de activ” în viitor, avertizând că asta înseamnă că vor fi nevoiți să presteze ore suplimentare, extenuante.

El a adăugat că „doar performanța excepțională va constitui o notă de trecere”. A devenit deja antipatic după ce a concediat jumătate dintre angajații Twitter.

Cum vede Musk viitorul. A vorbit la G20 pe întuneric

Aşezat în întuneric şi înconjurat de lumânări, Elon Musk a oferit luni o viziune a viitorului care include extratereştri, tuneluri adânci şi călătorii turistice cu rachete, informează AFP, potrivit Agerpres.

Purtând o cămaşă tradiţională indoneziană din batik, miliardarul, proprietar al Twitter, s-a adresat luni virtual participanţilor la summitul de afaceri desfăşurat în Bali pe marginea summitului G20. În imagine, doar faţa şi mâinile lui Musk erau vizibile pe un ecran negru. „Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel. De aceea sunt complet în întuneric”, i-a explicat el magnatului indonezian Anindya Bakrie, care a moderat discuţia.

Întrebat de ce nu a vizitat insula tropicală indoneziană, noul patron al Twitter a glumit spunând că „volumul său de muncă a crescut mult în ultima vreme” după preluarea Twitter.

Miliardarul nu a vorbit prea mult despre achiziţia sa controversată, care a inclus în special concedierea a mii de angajaţi şi introducerea unei versiuni pe bază de abonament. El a declarat însă că este în favoarea dezvoltării videoclipurilor pe Twitter şi a monetizării conţinutului pentru creatori. Conversaţia s-a îndreptat apoi spre tuneluri săpate adânc pentru a combate blocajele din trafic, traversarea lumii cu o rachetă în mai puţin de o oră şi descoperirea de viaţă extraterestră în spaţiu.

„Poate că vom găsi civilizaţii extraterestre sau vom descoperi civilizaţii care au existat în urmă cu milioane de ani”, a declarat el.

Patronul Tesla s-a entuziasmat apoi cu privire la avantajele tunelurilor în raport cu maşinile zburătoare pentru a rezolva problema ambuteiajelor.

„Vehiculele electrice şi tunelurile sunt cu siguranţă un răspuns la cea mai gravă congestie posibilă în orice oraş, pentru că poţi adăuga oricâte straturi de adâncime doreşti până când congestia este rezolvată”, a explicat el.

Dincolo de viziunea sa „optimistă” asupra viitorului Indoneziei ca ţară în curs de dezvoltare, conversaţia s-a axat pe perspectivele sale originale şi îndrăzneţe pentru viitorul Terrei. Jakarta l-a invitat pe Musk să folosească Indonezia ca loc de lansare pentru racheta sa SpaceX, subliniind avantajele unei amplasări în apropierea Ecuatorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Crossuri externe