Ultimul avertisment al fizicianului Stephen Hawking
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Cu puțin înainte de moartea sa, fizicianul britanic Stephen Hawking, decedat în martie anul curent, a prezis apariția, în viitor, a unor supraoameni, care vor deveni o amenințare pentru restul populației lumii, scrie The Sunday Times.

Previziunea se regăsește în ultima care a renumitului om de știință, ”Scurte răspunsuri la întrebări serioase”, care va fi publicată în 16 octombrie.

În opinia cercetătorului britanic, oamenii cu mulți bani vor angaja o serie de proiecte de modificare a macromoleculelor, responsabile de programele genetice. Modificând propriul ADN, dar și pe cel al copiilor lor, ei vor putea îmbunătății anumite funcții, precum memoria, intelectul, imunitatea și durata de viață. Hawking crede că acest lucru se va întâmpla în secolul 21.

”Poate se vor adopta legi împotriva ingineriei genetic pe oameni, dar unii nu vor rezista ispitei de a îmbunătăți abilitățile omului”, scria Hawking în cartea sa. Astfel de experimente, continuă el, pot deveni riscante pentru cei care nu acceptă să intre în acest joc. ”Apariția superoamenilor va genera imediata serioase probleme poltice legate de oamenii neîmbunătățiți, care nu vor mai avea capacitatea de a concura cu ceilalți. Posibil, poate se vor stinge treptat sau vor deveni prea puțin importanți, invizibil, oarecum. În schimb, vom obține o rasă umană în stare să se programeze singură, perfecționându-se iar și iar”, este de părere fizicianul britanic.

Diagnosticat în 1963 cu scleroză amiotrofică laterală, Hawking, născut în ianuarie 1942, la Oxford, și-a pierdut, 22 de ani mai târziu, capacitatea de a vorbi. A fost unul dintre cei mai cunostuți fizicieni teoreticieni ai contemporaneității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel