Uluitor. Coreea de Nord, ultimatum pentru SUA și Trump
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Coreea de Nord a transmis un ultimatum Statelor Unite ale Americii în care transmite că nu vor avea loc negocieri dacă nu-și schimbă atitudinea.

"Transmitem clar încă o dată Statelor Unite că nu vor putea reuşi deloc să avanseze de la actualul impas şi, cu cât vor creşte acţiunile ostile şi neîncrederea faţă de Coreea de Nord, cu atât va fi mai dură reacţia noastră", a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe.

"Dacă Statele Unite nu renunţă la actuala metodă de lucru şi nu adoptă o nouă metodă, Coreea de Nord nu va relua deloc dialogul cu Statele Unite, iar perspectivele rezolvării problemei nucleare vor fi mai sumbre", precizează oficialul nord-coreean.

 În aprilie, Donald Trump a catalogat drept "excelentă" relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul îşi schimbă atitudinea. Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie.

Citește și: Trump anunță șocul: China vrea să preia controlul lumii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...


pixel