Un alt VIRUS, rezistent la alcool, face RAVAGII în Marea Britanie
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Norovirusul provoadă diaree și vărsături
Norovirusul provoadă diaree și vărsături
Experții în sănătate publică din Anglia avertizează cu privire la creșterea numărului de cazuri de norovirus după ce acesta a atins nivelurile observate ultima dată înainte de pandemia Covid-19.

Datele oficiale arată că virusul extrem de infecțios este mult mai răspândit decât de obicei în lunile de vară. S-a răspândit în mod rapid în ultimele câteva săptămâni în rândul copiilor preșcolari din creșele și instituțiile de îngrijire a copiilor, care duc virusul acasă, provocând răspândirea acestuia în toate grupele de vârstă.

Datele oficiale de la Public Health England (PHE) au arătat că în ultimele cinci săptămâni au fost raportate 154 de focare, comparativ cu o medie de 53 între perioada comparabilă de cinci săptămâni în jurul lunii iunie din ultimii cinci ani. Ratele au fost deosebit de scăzute în timpul pandemiei din cauza regulilor de distanțare socială și a persoanelor care acordă o atenție sporită igienei, dar au crescut de când restricțiile au început să se relaxeze, la începutul lunii aprilie.

„Norovirusul, cunoscut în mod obișnuit ca cel care produce infecții cu vărsături pe timp de iarnă, a fost la niveluri mai scăzute decât cel normal în toată pandemia, cu mai puține șanse să se răspândească în rândul persoanelor din comunitate, dar pe măsură ce restricțiile s-au relaxat, am văzut o creștere a cazurilor în toate grupele de vârstă”, a spus el. a spus. Prof. Saheer Gharbia, directorul adjunct al serviciului național al infecțiilor PHE.

Citește și: Ar trebui să tratăm COVID-19 ca pe norovirus. De ce

Rata focarelor de virus enteric, în principal norovirus, s-a dublat de la 105 la 236 între 31 mai și 4 iulie, cu două treimi (65%) în creșe sau școli și o treime (30%) în casele de îngrijire.

PHE a avertizat că în următoarele luni ar putea urma creșteri neobișnuite, după relaxarea în continuare a măsurilor de control Covid, așa cum s-a întâmplat și în New South Wales din Australia.

PHE a avertizat publicul să ia măsuri pentru a reduce răspândirea norovirusului, inclusiv spălarea mâinilor și evitarea transmiterii infecției, rămânând acasă până la 48 de ore după eliminarea simptomelor și curățarea temeinică a oricăror suprafețe sau materiale care au intrat în contact cu o persoană infectată.
Se recomandă oamenilor să se spele pe mâini cu apă și săpun, deoarece, spre deosebire de Covid, gelurile cu  alcool nu ucid norovirusul. 
Norovirusul provoacă vărsături și diaree, dar de obicei trece în câteva zile. Se transmite ușor prin contactul cu indivizi infectați sau suprafețe contaminate. Simptomele includ greață, temperatură ridicată, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel