Un asteroid cât Burj Kalifa trece razant pe lângă Terra, în această noapte
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Un asteroid care are o înălțime de peste 800 m și o lățime de peste 500 m este pe cale să treacă razant pe lângă planeta noastră cu amețitoarea viteză de 90.000 km/h. 

Asteroidul 2000 WO107 este la fel de înalt ca Burj Khalifa din Dubai și este de așteptat să treacă pe lângă noi în această.

NASA a clasificat acest asteroid ca pe un „asteroid potențial periculos” din cauza trecerii sale la o distanță foarte mică de Pământ.

Asteroidul orbitează în jurul soarelui la fiecare 318 de zile pe o orbită extrem de eliptică. Asteroidul este mai mare decât 97% dintre asteroizi, iar analizele spectrale indică faptul că acesta conține probabil nichel, fier și cobalt.

Extratereștrii, cu ochii pe noi. Unde și-au plasat sondele

Întrucât orbita WO107 din 2000 se află la 0,00 UA de orbita Pământului în cel mai apropiat punct, aceasta înseamnă că orbita este irelativ apropiată de cea a Pământului. 

Acesta a fost observat ultima dată la 13 ianuarie 2018 și după ziua de azi, se presupune că va trece din nou pe lângă noi pe 6 februarie 2031.

Click pe poza pentru a vedea deplasarea asteroidului în timp real

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel