Un autobuz etajat, folosit de Paul McCartney într-un tur european, scos la licitaţie
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Un double decker / Sursa: flicker.com
Un double decker / Sursa: flicker.com
Luna următoare va fi pus la licitație un autobuz cu care Paul McCartney și colegii lui de trupă au dat turul Europei.  

Un autobuz etajat complet restaurat, folosit de Paul McCartney și trupa sa Wings pentru un turneu european din 1972, va fi scos la licitație luna viitoare, iar ofertele sunt așteptate la 200.000-300.000 de dolari, scrie Reuters.

Fostul membru The Beatles, și regretata sa soție Linda au format trupa rock cunoscută sub numele de Wings, împreună cu toboșarul Denny Seiwell și chitaristul Denny Laine în 1971, după destrămarea legendarei trupe rock.

În vara anului 1972, au pornit în turneul "Wings Over Europe", călătorind cu autobuzul etajat marca Bristol KSW fabricat în 1953.

"Paul și Linda aveau două fetițe, ceilalți doi membri ai trupei aveau și ei soții și copii, iar Paul nu voia ca ei să stea într-un autobuz închis. Voia ceva distractiv", a declarat Martin Nolan, fondatorul Julien's Auctions, care vinde vehiculul ca parte a campaniei "Played, Worn, & Torn: Rock 'n' Roll Iconic Guitars and Memorabilia", licitație care va avea loc luna viitoare.

 

Povestea autobuzului

 

Autobuzul, al cărui exterior este vopsit în nuanțe de albastru, roșu, verde și galben, cu ilustrații psihedelice, ilustrând stilul hippie al epocii, a călătorit prin nouă țări europene în cadrul turneului din 1972.

Descoperit în Spania, aflat în stare de degradare, a fost adus înapoi în Marea Britanie de către noul său proprietar, care l-a restaurat complet, transformându-l într-un autobuz complet funcțional care arată ca varianta originală.

"Acest autobuz a străbătut tot sudul Franței, Germania și Finlanda... doar o vară de distracție cu trupa Wings", a declarat Nolan.

Aproximativ 1.000 de obiecte, inclusiv chitarele la care au cântat Eric Clapton și Kurt Cobain, sunt oferite la licitația din 16-18 noiembrie, care va avea loc la Hard Rock Cafe din Nashville cât și online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel