Un belgian a inventat VALIZA VIITORULUI; Toți vor dori așa ceva! VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O valiză mult mai ușor de folosit
O valiză mult mai ușor de folosit
O valiză este un obiect dreptunghiular, pe roți, cu fermoar și diferite accesorii, în funcție de marcă. Firma Samsonite a preluat toate aceste coduri de bază și a creat un model futurist. Erik Sijmons, designer al filialei europene a bradului, a dezvoltat această idee în colaborare cu Achilles Design din Mechelen.

"Oamenii vor să își poată deschide cu ușurință valiza în orice moment al călătoriei: în tren, în portbagajul mașinii etc.", spune Erik Sijmons. De aceea a creat un model deosebit. De unde s-a inspirat? Din ceea ce se numește "Slow Travel", care înseamnă să călătorești cu mașina, autobuzul, trenul sau vaporul, mai degrabă decât cu avionul. Prin urmare, valiza trebuie să fie accesibilă în orice moment pentru a folosi ceea ce ați pus în ea.

"Oamenii ies cu mașina sau cu trenul și se mută dintr-un loc în altul. Întrebarea este cum poate o valiză să satisfacă noile cerințe de accesibilitate și ușurință în utilizare", explică Sijmons. "Valizele pe care le cunoșteam până de curând erau mai mult orientate spre călătoriile cu avionul. O valiză care rămâne în cala avionului pentru cea mai mare parte a călătoriei este una. Dar dacă aveți nevoie de valiză de multe ori în timpul călătoriei, nevoile dumneavoastră se schimbă. Cum poți face ca o astfel de valiză să fie funcțională?", adaugă Lukas Van Campenhout, expert în design industrial la Achilles și profesor la Universitatea din Anvers, locul în care s-a născut noua valiză a viitorului.

Principalele diferențe

Ceea ce conferă valizei viitorului un design futurist este faptul că nu se deschide din lateral, ci din față. "Datorită noii diviziuni, suprafața noului model rămâne aceeași, indiferent dacă este închis sau nu. Acest lucru face o mare diferență într-un compartiment de tren, într-o cameră de hotel sau în portbagajul mașinii", explică Ward Vancoppenolle, designer principal la Achilles Design.

Citește și Don’t Look Up : Cine l-a inspirat pe TERIBILUL miliardar din film?

Deplasarea din cameră în cameră din casă pentru a vă face valiza va deveni, de asemenea, o joacă de copii, iar transportul acesteia deschise nu va mai fi nici el o problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel