Un brand american a lansat niște încălțări cum nu mai există altele
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Fiecare caută soluții care mai de care mai inedite
Fiecare caută soluții care mai de care mai inedite
Un producător american de încălțăminte a lansat pe piață un model de adidași ce nu-și găsește pereche în lume.

Brandul de încălțăminte Cole Haan a lansat adidași cu talpă din păpădie. Rădăcinile de păpădie conțin cauciuc care este amestecat cu polimerul EVA, din care rezultă un material perfect pentru fabricarea tălpilor de pantofi. O pereche de acești pantofi de sport Cole Haan numiți Generation Zerogrand II costă 130 de dolari.

Pentru a extrage latexul natural din păpădie este nevoie de un tratament termic, după care tot ceea ce rămâne reprezintă biodeșeuri, a explicat președintele Cole Haan, David Maddox, pentru Fast Company. Plantațiile de cauciuc rămân un factor major de despădurire. Între 2000 și 2016, terenul dedicat acestora s-a dublat, ajungând la 12,9 milioane de hectare.

Industria încălțămintei adoptă în mod activ metode de producție mai durabile pentru a reduce impactul materialelor asupra mediului - inclusiv al cauciucului. Nike și Adidas au dezvoltat modalități de a distruge pantofii vechi și de a folosi materialul pentru adidași noi.

Maddox recunoaște că programele de sustenabilitate ale Cole Haan nu au atins încă nivelul de maturitate necesar pentru a susține liniile de produse cu circuit închis. Cu toate acestea, el consideră că este important să introducă cauciucul de păpădie în lanțul de aprovizionare al companiei.

Citește și Euro scade, BCE afișează prudență

"Avantajul păpădiilor este că sunt o resursă regenerabilă care crește rapid și în cantități mari", explică Maddox. - Păpădiile cresc în zone în care nu pot crește alte plante. Nu trebuie tăiate păduri întregi pentru a le cultiva."

Adăugarea cauciucului din păpădie permite companiei Cole Haan să reducă utilizarea polimerului EVA. Potrivit lui Maddox, conținutul de păpădie din talpa noilor pantofi de sport ai mărcii este "mult peste 25%", dar compania rotunjește cifra în jos de dragul comercializării următoarelor sale inițiative de sustenabilitate.

"Avem nevoie de un punct de referință simplu: un produs sustenabil de la Cole Haan conține 25% fie material natural, fie material reciclat", adaugă Maddox. - Depășim această cifră, dar avem nevoie de un prag pe care consumatorii să îl înțeleagă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...


pixel