Un cetățean britanic, căutat de SUA pentru fraudă cu criptomonede, a scăpat de extrădare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Criptomonede
Criptomonede
Cetățeanul britanic căutat de SUA pentru acuzații de spălare de bani și fraudă cu criptomonede a câștigat joi lupta împotriva extrădării, Curtea Supremă din Londra hotărând că el ar trebui să fie judecat în Marea Britanie.

Unul dintre conducătorii OneCoin, Christopher Hamilton, în vârstă de 64 de ani, a fost inculpat de un juriu din New York în urmă cu patru ani pentru presupusa sa implicare într-o schemă Ponzi de 4 miliarde de dolari prin care a înșelat aproximativ 3,5 milioane de oameni în întreaga lume. El a negat anterior orice vinovăție, conform Reuters.

Co-fondatorul OneCoin, Karl Greenwood, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în New York în septembrie pentru fraudă și spălare de bani.

Celălalt fondator, Ruja Ignatova, cunoscută și sub numele de "Cryptoqueen", se află pe lista celor 10 cei mai căutați infractori de către FBI și este în continuare în libertate.

Extrădarea lui Hamilton în SUA a fost aprobată anul trecut, dar apelul său împotriva acestei decizii a fost aprobat joi.

Judecătoarea a declarat că cea mai mare parte a spălării de bani realizată de Hamilton a avut loc în Marea Britanie și că poliția și procurorii britanici ar trebui să investigheze dacă acesta poate fi acuzat penal în țara sa natală.

Crown Prosecution Service (CPS) declarase anterior că Hamilton ar trebui să fie judecat în SUA, nu în Marea Britanie.

Poliția din Londra și-a închis ancheta asupra lui Hamilton în 2019, dar, potrivit avocatei, nu a identificat "probe incriminatorii" descoperite ulterior de autoritățile americane, care acum pot fi folosite de poliția britanică.

Avocații lui Hamilton de la Sonn Macmillan Walker au refuzat să comenteze. Poliția din Londra și CPS nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel