Coronavirusul mută prezentarea primei Dacii electrice pe internet VIDEO
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Dacia Spring
Dacia Spring
Primul model 100% electric de la Dacia a fost botezat Spring şi prefigurează o maşină încadrată pe segmentul mini cu 5 uşi şi 4 locuri ce va fi disponibilă din 2021, a anunţat, marţi, constructorul auto de la Mioveni, într-un comunicat.

"Fidelă reputaţiei sale de ingeniozitate, Dacia deschide o nouă pagină din istoria sa, odată cu prezentarea showcar-ului Dacia Spring care prefigurează primul model 100% electric al mărcii. În ultimii 15 ani, Dacia şi-a lăsat amprenta asupra pieţei auto, reuşind două adevărate revoluţii prin modelele Logan (pe piaţa vehiculelor noi) şi Duster (în segmentul SUV). Marca a ştiut să evolueze şi să se adapteze nevoilor utilizatorilor rămânând fidelă valorilor sale: o ofertă de maşini simple, moderne, fiabile şi robuste, la preţul corect. Un adevărat success story care i-a permis să seducă 6,5 milioane de clienţi şi să se impună ca lider european al vânzărilor către persoane fizice cu modelele Logan, Sandero şi Duster", precizează compania.

Potrivit sursei citate, Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile şi filosofia mărcii Dacia.

Noul autoturism prefigurează un model de segment mini cu 5 uşi şi 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Spaţios, vehiculul afişează atributele recunoscute ale mărcii, respectiv: simplitate, robusteţe şi accesibilitate.

Versiunea de serie, ce va fi disponibilă din anul 2021, vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP.

Conform fişei tehnice, Dacia Spring va avea o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecţii laterale şi de scuturi integrate în barele faţă şi spate.

"Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălţată şi de prezenţa barelor de pavilion. Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini electric şi electrizant. Dimensiunile sale reduse îl recomandă ca soluţia ideală pentru o utilizare zilnică fără griji. O atenţie deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile 100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară şi o serie de elemente grafice integrate în bara de protecţie. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunţând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia. Partea frontală a showcar-ului Spring, cu noua semnătură luminoasă şi cu profilul specific al capotei şi al calandrului, exprimă robusteţe", se arată în descriere maşinii.

La ce trebuie să fii atent când cumperi o mașină la mâna a doua

În acelaşi timp, oficialii de la Dacia susţin că modelul Spring reprezintă o soluţie ideală pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing, iar versiunea de serie va fi propusă şi pe această piaţă, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa, respectiv 7.800 de unităţi Zoe, Kangoo Z.E. şi Twizy.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Dacia a decis să lanseze noul model electric pe internet după ce Salonul Auto de la Geneva a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel