Un CUTREMUR cu magnitudinea 6,2 a lovit aceste insule
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
CUTREMUR cu magnitudinea 6,2 a lovit aceste insule
CUTREMUR cu magnitudinea 6,2 a lovit aceste insule
Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs miercuri în zona Insulelor Kermadec, un arhipelag aparţinând Noii Zeelande, fără ca autorităţile să raporteze pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami, informează EFE.

Institutul american de geofizică (USGS), care monitorizează activitatea seismică din întreaga lume, a localizat epicentrului seismului la 26 de kilometri adâncime sub Oceanul Pacific şi la 879 de kilometri sud-vest de Ohonua, cea mai apropiată localitate şi oraşul principal de pe insula Eua din ţara polineziană Tonga.

Bitcoin a ATINS un NOU RECORD! Tranzacții masive

Insulele Kermadec, situate între Noua Zeelandă şi Tonga, sunt nelocuite, cu excepţia personalului detaşat la baza permanentă de pe Insula Raoul, unde există o staţie meteorologică.

Noua Zeelandă este situată pe falia dintre plăcile tectonice din Pacific şi Oceania şi înregistrează anual circa 14.000 de cutremure, dintre care între 100 şi 150 sunt îndeajuns de puternice pentru a putea fi resimţite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel