Un denunțător afirmă că Donald Trump abuzează de putere iar Casa Albă mușamalizează
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Plângerea denunțătorului vine în mijlocul controversei legate de convorbirea președintelui Trump cu președintele ucrainean și care spune că nu doar că președintele american s-a folosit de poziția sa pentru câștig personal dar a și pus în pericol securitatea națională, iar oficiali ai Casei Albe, care nu au fost identificați, au încercat să ascundă această conduită, relatează Washington Post .

„În cursul îndatoririlor mele oficiale, am primit informații de la mai mulți oficiali guvernamentali ai SUA că președintele Statelor Unite se folosește de puterea biroului său pentru a solicita ingerința unei țări străine în alegerile americane din 2020”, a notat informatorul în plângerea din data de 12 august. Comisia de Informații a Camerei a publicat joi dimineața documentul de șapte pagini, care a fost primit de șefii comisiilor de informații ale Camerei și Senatului.

SUA: Procedura de destituire a preşedintelui Trump a fost demarată

„Această ingerință include, printre altele, presiunea asupra unei țări străine pentru a investiga unul dintre principalii rivali politici interni ai președintelui. Avocatul personal al președintelui, domnul Rudolph W. Giuliani, este o figură centrală în acest efort. Iar procurorul general Barr pare să fie implicat și el ”, a mai scris informatorul.

În acel apel telefonic, Trump l-a presat pe președintele Volodymyr Zelensky al Ucrainei să-l investigheze pe Joe Biden, care își dorește nominalizarea democraților pentru a candida împotriva lui Trump în 2020, și pe fiul lui Biden, Hunter. Trump a oferit ajutorul lui Barr în acest efort în timp ce vehicula ideea unei posibile vizite la Casa Albă, se mai spune în transcrierea brută a convorbirii telefonice dintre Donald Trump și Volodymyr Zelensky.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel