BNR, decizie privind dobânda de politică monetară, în plină criză bugetară
Consiliul de administraţie al...
În consecință, compania va vinde o treime din flota sa de modele electrice, aproximativ 20.000 de vehicule, și va folosi banii pe care aceștia îi aduc pentru a achiziționa mai multe vehicule pe carburanți, relatează CNN.
Vehiculele electrice au afectat finanțele Hertz, au declarat directorii, deoarece, deși costă mai puțin la întreținere, acestea au costuri mai mari de reparație a daunelor și, de asemenea, o depreciere mai mare.
"Reparațiile pentru coliziuni și avarii la un vehicul electric pot fi adesea de două ori mai mari decât cele asociate unui vehicul comparabil cu motor cu combustie", a declarat Stephen Scherr, directorul general al Hertz, într-o convorbire recentă cu analiștii.
Conform oficialilor, scăderile prețurilor vehiculelor electrice pe piața mașinilor noi au dus la scăderea valorii de revânzare a mașinilor de închiriat folosite de Hertz.
Hertz se așteaptă să înregistreze o pierdere de aproximativ 245 de milioane de dolari din cauza deprecierii mașinilor electrice, o medie de aproximativ 12.250 de dolari, per vehicul, a declarat compania într-un document depus la SEC.
Tesla pare să fie o mare influență pentru această lovitură a Hertz, după ce compania a redus agresiv prețurile vehiculelor sale, determinând alți producători auto să facă același lucru pentru vehiculele lor electrice. Atunci când producătorii de automobile reduc prețurile vehiculelor noi, acest lucru împinge în jos valoarea acestor modele pe piața mașinilor de ocazie, provocând o depreciere rapidă.
Pentru companiile de închiriere de mașini, precum Hertz, care vând multe vehicule pe piața mașinilor de ocazie, deprecierea are un impact mare asupra activității lor și reprezintă un factor important atunci când decid ce mașini să aibă în flotele lor.
Fiind o companie relativ nouă, Tesla nu are la îndemână atât de multe piese de schimb și tehnicieni de reparații instruiți pe cât au alte companii auto, au declarat directorii Hertz, ceea ce face ca reparațiile să fie costisitoare și să dureze mult timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Consiliul de administraţie al...
Calendarul fiscal al lunii...
Marți, 8 iulie 2025, Banca...
Firmele mici care au intrat în...
Remunerații mai mari pentru...
Dobânzile interbancare ROBOR...
Banca Națională a României...
Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...
Grupul austriac OMV a anunţat,...
Vasile Marica va fi prezent la...
Bulgaria se pregăteşte să îşi...
Trump declanșează un nou val de...
Proiectul de lege privind unele...
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...