Un gigant auto vrea să revoluționeze piața. Va produce și în România?
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ford Fusion
Ford Fusion
Gigantul auto Ford a anunțat că va ataca puternic piața automobilelor electrice în perioada următoare. Investiția este uriașă iar România ar putea profita la timp.

Producătorul auto american de maşinia comunicat că va aloca în următorii trei ani 11 miliarde de dolari pentru producția  a 40 de hibride şi maşini 100% electrice.

Compania vrea să reducă costurile cu până la 14 miliarde de dolari în următorii cinci ani. Ford a anunțat recent planurile de a reduce mii de locuri de muncă în Europa, precum și de a întrerupe unele linii neprofitabile, dar România ar putea fi avantajată de salariile mai mici, mai ales că la Craiova există deja o fabrică care produce automobile Ford . Constructorul  încearcă aşadar o relansare rapidă a activităţii după o încetinire destul de drastică.

În primele 9 luni ale anului trecut, profitul Ford a scăzut cu aproape o treime, iar acţiunile companiei au scăzut cu 10 dolari pe unitate pentru prima dată în ultimii 6 ani. Potrivit directorului companiei, un motiv pentru această situaţie este că Ford are una dintre cele mai vechi flote din industria auto, însă o dată cu noile modele compania asigură că va avea 75% din portofoliul complet transformat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...


pixel