Un grup de hackeri a aflat secretele noilor jocuri video de la Sony
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
În lumea jocurilor
În lumea jocurilor
Informații confidențiale legate de noilor jocuri editate de gigantul japonez au fost dezvăluite de hackeri. În ultimii doi ani, pirateria masivă a crescut în sectorul jocurilor video.

Cum va arăta următorul joc video Wolverine? Primele informații au fost dezvăluite de grupul de hackeri Rhysida, care a făcut publice peste 1,3 milioane de fișiere ale domeniului de jocuri video al Sony, Insomniac Games. Noua versiune a lui Wolverine va fi lansată în 2026, potrivit acestor documente.

Au furat și planurile de viitor

Această scurgere imensă conține, printre altele, foile de parcurs ale laboratorului Sony, bugete, informații detaliate despre noile jocuri. Astfel, gigantul japonez intenționează să lanseze noi jocuri inspirate de Marvel, inclusiv Spider-Man 3 bazat pe Venom, precum și altele inspirate din seria X-Men. Un nou joc Ratchet & Clank va apărea în 2029.

Potrivit documentelor sustrase de hackeri, acordul de licență dintre Insomniac și Marvel va ajunge la 621 de milioane de dolari pentru jocurile X-Men până în 2035. Alte fișiere detaliază date unii angajați, dar și despre salarii, contracte și acorduri financiare încheiate cu alți editori de jocuri, cum ar fi Oculus și EA Games.

Două miliarde de dolari în bitcoini

Pe 12 decembrie, hackerii de la Rhysida au anunțat că vor vinde aceste date la licitație pentru aproximativ două miliarde de dolari în bitcoini. Acest grup de pirați informatici nu este la prima încercare. În noiembrie, autorităţile americane au avertizat că atacă în special sectoarele tehnologiei informaţiei, educaţiei, sănătăţii şi industriei.

În ultimii doi ani, lumea jocurilor video se confruntă cu o accelerare a pirateriei la scară largă, cu cele mai mari furturi de date din istorie. La sfârșitul anului 2022, hackerii au difuzat primele imagini ale jocului video GTA 6, editat de Take-Two Games, Bandai Namco și Riot Games.

Cu zece ani în urmă, în 2014, Sony a suferit deja o astfel de operațiune, una de o amploare nemaivăzută până atunci. Grupul The Peacekeepers a publicat o grămadă de date confidenţiale. La acea vreme, hackerii au cerut companiei Sony să anuleze difuzarea filmului The Interview, o comedie care pune în scenă tentativa de asasinare a dictatorului nord-coreean Kim Jong-un. Guvernul nord-coreean a negat orice implicare în operaţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...


pixel